Κόλπος του Ομάν: Εκκενώθηκαν τα δύο τάνκερ που δέχθηκαν επίθεση

Κόλπος του Ομάν: Εκκενώθηκαν τα δύο τάνκερ που δέχθηκαν επίθεση Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Εκκενώθηκαν τα δύο τάνκερ που έγιναν στόχος επίθεσης στον κόλπο του Ομάν

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το Kokuka Courageous με σημαία Παναμά. Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πηγές η διάσωση του πληρώματος του Front Altair έγινε από πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα δεξαμενόπλοια ή τις αρχές του Ομάν ή των γειτονικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα χωρικά ύδατα των οποίων επλήγησαν τέσσερα δεξαμενόπλοια τον περασμένο μήνα. 


Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό από το Associated Press, ότι δύο τάνκερ έγιναν στόχος επίθεσης στον κόλπο του Ομάν, ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο και για εκρήξεις. Οι πακιστανικές πηγές αναφέρουν ότι τα δύο τάνκερ έστειλαν σήματα κινδύνου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιες χώρες εμπλέκονται στο συμβάν. Η Βρετανία, από την πλευρά της, εξέδωσε προειδοποίηση για «απροσδιόριστο» περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν ενώ κάνει λόγο για μια κατάσταση του χρήζει «εξαιρετικής προσοχής» δεδομένης της έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ. 

Η επίθεση σημειώνεται ένα μήνα μετά τις δολιοφθορές σε τέσσερα τάνκερ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Κόλπο του Ομάν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχε κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις και υποστήριξε ότι ο σκοπός της ενέργειας ήταν να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου στις αγορές. «Αυτές ήταν προσπάθειες από τους Ιρανούς να αυξηθεί η τιμή του αργού σε όλο τον κόσμο», είχε πει χαρακτηριστικά. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM