Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις, Μάικλ Γκοβ δήλωσε δημόσια ότι «μετανιώνει βαθύτατα» για το γεγονός ότι έκανε χρήση κοκαΐνης για περισσότερο από 20 χρόνια.


Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail εξομολογήθηκε ότι έκανε χρήση κατά τη διάρκεια «κοινωνικών εκδηλώσεων» την περίοδο που εργαζόταν ως δημοσιογράφος.


Ο γραμματέας Περιβάλλοντος χαρακτήρισε «λάθος» του αυτή τη συνήθεια του παρελθόντος ελπίζοντας ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην υποψηφιότητά του για την πρωθυπουργία της Βρετανίας.


Τα μέλη του κόμματος των Τόρις ετοιμάζονται να ψηφίσουν για το νέο τους αρχηγό μετά την επίσημη παραίτηση της Τερέζα Μέι.


Ο Μάικλ Γκοβ, ο οποίος κατείχε τη θέση του γραμματέα δικαιοσύνης για την περίοδο 2015-16 είναι ένας από τους 11 βουλευτές του κόμματος που δήλωσαν την πρόθεσή τους να μπουν στην κούρσα αντικατάστασης της Μέι, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα τέλη Ιουλίου.


«Είχα πάρει ναρκωτικά σε διάφορες περιπτώσεις κοινωνικών εκδηλώσεων για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Την περίοδο που ήμουν νέος δημοσιογράφος. Ήταν λάθος. Κοιτάζοντας πίσω εύχομαι να μην το είχα κάνει ποτέ» δήλωσε στην εφημερίδα ο Γκοβ και συμπλήρωσε πως «νομίζω πως όλοι οι πολιτικοί έχουν ζωή πριν μπουν στην πολιτική.

 

Σίγουρα, την περίοδο που εργαζόμουν ως δημοσιογράφος δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα έμπαινα στην πολιτική»

 

Με πληροφορίες από BBC