Ευρωεκλογές 2019: Ο Όρμπαν ζήτησε την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων

Ευρωεκλογές 2019: Ο Όρμπαν ζήτησε την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή δημόσια αρένα υπέρ αυτών των πολιτικών κομμάτων που θα ήθελαν να σταματήσουν τη μετανάστευση», δήλωσε ο Όρμπαν, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και μια πορτοκαλί γραβάτα, το χρώμα του κόμματός του, του Fidesz. «Απορρίπτουμε τη μετανάστευση και θα θέλαμε να δούμε ηγέτες σε θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απορρίπτουν τη μετανάστευση, που θα ήθελαν να τη σταματήσουν και όχι να τη διαχειριστούν», είπε o Ούγγρος πρωθυπουργός αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Όρμπαν, του οποίου το κόμμα Fidesz αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αρνήθηκε να δηλώσει εάν μετά τις εκλογές θα συνταχθεί με τη νέα συμμαχία κομμάτων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Δήλωσε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, και το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό, θα μετασχηματίσει το πολιτικό φάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία και οι παραδοσιακοί σχηματισμοί κομμάτων δεν θα διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο στο μέλλον. Μιλώντας στα αγγλικά, δήλωσε ότι το ποιος θα διαδεχθεί ποιον είναι «το μεγάλο ερώτημα του μέλλοντος». Στις σημερινές ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να υποστούν περαιτέρω πλήγμα τα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα και να ενισχυθούν οι εθνικιστές παρατάξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που ίσως φρενάρει μια συλλογική δράση σε επίπεδο οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι το Fidesz ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ/EPP) αλλά η ομάδα αυτή διαφωνεί για τη μελλοντική της κατεύθυνση και το Fidesz θέλει να επηρεάσει αυτή τη συζήτηση. «Δεν θα θέλαμε να ανήκουμε κάπου όπου δεν έχουμε επιρροή σε βασικά θέματα στρατηγικής», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Οι κάλπες στην Ουγγαρία κλείνουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM