Ευρωεκλογές 2019: Ο Όρμπαν ζήτησε την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων

Ευρωεκλογές 2019: Ο Όρμπαν ζήτησε την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή δημόσια αρένα υπέρ αυτών των πολιτικών κομμάτων που θα ήθελαν να σταματήσουν τη μετανάστευση», δήλωσε ο Όρμπαν, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και μια πορτοκαλί γραβάτα, το χρώμα του κόμματός του, του Fidesz. «Απορρίπτουμε τη μετανάστευση και θα θέλαμε να δούμε ηγέτες σε θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απορρίπτουν τη μετανάστευση, που θα ήθελαν να τη σταματήσουν και όχι να τη διαχειριστούν», είπε o Ούγγρος πρωθυπουργός αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Όρμπαν, του οποίου το κόμμα Fidesz αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αρνήθηκε να δηλώσει εάν μετά τις εκλογές θα συνταχθεί με τη νέα συμμαχία κομμάτων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Δήλωσε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, και το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό, θα μετασχηματίσει το πολιτικό φάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία και οι παραδοσιακοί σχηματισμοί κομμάτων δεν θα διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο στο μέλλον. Μιλώντας στα αγγλικά, δήλωσε ότι το ποιος θα διαδεχθεί ποιον είναι «το μεγάλο ερώτημα του μέλλοντος». Στις σημερινές ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να υποστούν περαιτέρω πλήγμα τα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα και να ενισχυθούν οι εθνικιστές παρατάξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που ίσως φρενάρει μια συλλογική δράση σε επίπεδο οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι το Fidesz ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ/EPP) αλλά η ομάδα αυτή διαφωνεί για τη μελλοντική της κατεύθυνση και το Fidesz θέλει να επηρεάσει αυτή τη συζήτηση. «Δεν θα θέλαμε να ανήκουμε κάπου όπου δεν έχουμε επιρροή σε βασικά θέματα στρατηγικής», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Οι κάλπες στην Ουγγαρία κλείνουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM