Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο πολιτικό σκάνδαλο με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας.

 

Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής του Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε καθώς δημοσιοποιήθηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προσφέρει κρατικά συμβόλαια σε μια γυναίκα που του συστήθηκε ως ανιψιά του Ρώσου ολιγάρχη Ίγκορ Μακάροφ. «Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να αξιολογήσω την εμφάνιση αυτού του βίντεο, επειδή αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε με τον πρόεδρο ούτε με την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, προσθέτοντας ότι «Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι Ρωσίδα ή από την Ρωσία». Κατά την άποψη του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου πρόκειται «για μια ιστορία, η οποία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με εμάς».

 

Από την πλευρά του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ίγκορ Μακάροφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία συγγενική σχέση με κάποια Αλιόνα Μακαρόβα, η οποία, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίσθηκε στο επίμαχο βίντεο ως ανιψιά του. «Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι υπήρξα το μοναδικό παιδί στην οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχω ανιψιές. Με την γυναίκα που αυτοαποκαλείται Αλιόνα Μακάροβα δεν έχω καμία συγγενική σχέση και δεν την γνωρίζω γενικά», δήλωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος μέσω του εκπροσώπου του στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes. O ίδιος προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα ένδικα μέσα για να διαλευκάνει ποιος χρησιμοποιεί παράτυπα το όνομα του».

 

Ο Ίγκορ Μακάροφ είναι πρόεδρος του διεθνούς ομίλου «Areti». Καταλαμβάνει την 48η θέση στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων επιχειρηματιών της Ρωσίας και η περιουσία του εκτιμάται ότι φθάνει τα 2,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr