Αυστρία: Το Κρεμλίνο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο Στράχε

Αυστρία: Το Κρεμλίνο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο Στράχε Facebook Twitter
EPA
0

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο πολιτικό σκάνδαλο με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) της Αυστρίας.

Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής του Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε καθώς δημοσιοποιήθηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προσφέρει κρατικά συμβόλαια σε μια γυναίκα που του συστήθηκε ως ανιψιά του Ρώσου ολιγάρχη Ίγκορ Μακάροφ. «Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να αξιολογήσω την εμφάνιση αυτού του βίντεο, επειδή αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε με τον πρόεδρο ούτε με την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, προσθέτοντας ότι «Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι Ρωσίδα ή από την Ρωσία». Κατά την άποψη του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου πρόκειται «για μια ιστορία, η οποία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με εμάς».

Από την πλευρά του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ίγκορ Μακάροφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία συγγενική σχέση με κάποια Αλιόνα Μακαρόβα, η οποία, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίσθηκε στο επίμαχο βίντεο ως ανιψιά του. «Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι υπήρξα το μοναδικό παιδί στην οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχω ανιψιές. Με την γυναίκα που αυτοαποκαλείται Αλιόνα Μακάροβα δεν έχω καμία συγγενική σχέση και δεν την γνωρίζω γενικά», δήλωσε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος μέσω του εκπροσώπου του στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes. O ίδιος προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα ένδικα μέσα για να διαλευκάνει ποιος χρησιμοποιεί παράτυπα το όνομα του».

Ο Ίγκορ Μακάροφ είναι πρόεδρος του διεθνούς ομίλου «Areti». Καταλαμβάνει την 48η θέση στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων επιχειρηματιών της Ρωσίας και η περιουσία του εκτιμάται ότι φθάνει τα 2,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ