Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις για σχέσεις πολιτικής συναλλαγής με Ρώσο ολιγάρχη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αυστριακά ΜΜΕ πλέον θεωρούνται πιθανές οι πρόωρες εκλογές, καθώς ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται διατεθειμένος να δώσει ριζική λύση στο σκάνδαλο που προκλήθηκε στη χώρα.

Το βίντεο, μέρος του οποίου αναρτήθηκε από το περιοδικό Der Spiegel και την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, εμφανίζει τον αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ ) Στράχε να συζητά με μια γυναίκα που δηλώνει ότι είναι ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη σε ένα δωμάτιο που οι εφημερίδες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε έπαυλη στην Ίμπιζα.

Στο βίντεο ο Στράχε και ο σημερινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Παράλληλα, εμφανίζονται να της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα. Η συνάντηση φέρεται να έγινε Ιούλιο του 2017, τρεις μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Αυστρίας και, σύμφωνα με το Spiegel, είχε προφανώς οργανωθεί ως παγίδα για τον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων και βιντεοσκοπούνταν από πολλές κάμερες σε όλο το σπίτι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM