Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις για σχέσεις πολιτικής συναλλαγής με Ρώσο ολιγάρχη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αυστριακά ΜΜΕ πλέον θεωρούνται πιθανές οι πρόωρες εκλογές, καθώς ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται διατεθειμένος να δώσει ριζική λύση στο σκάνδαλο που προκλήθηκε στη χώρα.

Το βίντεο, μέρος του οποίου αναρτήθηκε από το περιοδικό Der Spiegel και την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, εμφανίζει τον αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ ) Στράχε να συζητά με μια γυναίκα που δηλώνει ότι είναι ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη σε ένα δωμάτιο που οι εφημερίδες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε έπαυλη στην Ίμπιζα.

Στο βίντεο ο Στράχε και ο σημερινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Παράλληλα, εμφανίζονται να της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα. Η συνάντηση φέρεται να έγινε Ιούλιο του 2017, τρεις μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Αυστρίας και, σύμφωνα με το Spiegel, είχε προφανώς οργανωθεί ως παγίδα για τον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων και βιντεοσκοπούνταν από πολλές κάμερες σε όλο το σπίτι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM