Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα - 41 νεκροί στο φλεγόμενο αεροπλάνο

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα - 41 νεκροί στο φλεγόμενο αεροπλάνο Facebook Twitter
0

Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών.

Οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100 διασώθηκαν, όπως είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο. Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.

Ένας υπήκοος των ΗΠΑ έχασε χθες τη ζωή του όταν Superjet 100 της Aeroflot.«Ο Τζέρεμι Μπρουκς είναι στον κατάλογο των νεκρών επιβατών. Ήταν πολίτης των ΗΠΑ», ανέφερε πηγή. Το αεροσκάφος που εκτελούσε τη πτήση SU-1492 με 73 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος είχε προορισμό το Μουρμάνσκ. Έπιασε φωτιά μετά την κατεπείγουσα προσγείωσή του στο Σερεμέτιεβα χθες Κυριακή, λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του.

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα - 41 νεκροί στο φλεγόμενο αεροπλάνο Facebook Twitter
Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα - 41 νεκροί στο φλεγόμενο αεροπλάνο Facebook Twitter

Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο  πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο αεροπλάνο ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό. Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά την απογείωση και μετά επιχείρησε να προσγειωθεί κατεπειγόντως, αλλά δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά, το σύστημα πέδησης χτύπησε στο έδαφος, κατόπιν χτύπησε με τη μύτη και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται στα Social Media από το αεροδρόμιο Sheremetyevo της Ρωσίας, φαίνονται φλόγες και πυκνός καπνός. Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. «Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σοκαριστικά πλάνα μέσα από την καμπίνα των επιβατών:

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ