Φρίκη στο Πακιστάν: Γιατρός μόλυνε με HIV 90 ανθρώπους, ανάμεσά τους 65 παιδιά

Φρίκη στο Πακιστάν: Γιατρός μόλυνε με HIV 90 ανθρώπους, ανάμεσά τους 65 παιδιά Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσα τους 65 παιδιά, προσβλήθηκαν από τον ιό του HIV στο Πακιστάν αφού ένας γιατρός χρησιμοποίησε σε όλους μία μολυσμένη σύριγγα.

«Συλλάβαμε τον γιατρό», δήλωσε ο Κάμραν Νάουαζ, επικεφαλής της αστυνομίας της Λαρκάνα στο νότιο Πακιστάν, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. 

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, χρησιμοποιούσε μία και μόνο σύριγγα για χορήγηση φαρμάκων", συνέχισε, προσθέτοντας ότι και ο γιατρός είναι θετικός στον ιό HIV.

Αστυνομικό έγγραφο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του AFP αναφέρει ότι μία κλινική «είναι η πηγή της μετάδοσης της ασθένειας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν ο εν λόγω γιατρός εργαζόταν σε αυτή.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα αφού 18 παιδιά που ζουν σε προάστιο της Λαρκάνα βρέθηκαν θετικά στον ιό του HIV, γεγονός που ώθησε τις υγειονομικές αρχές να διεξάγουν πιο ευρείς ελέγχους.

«Περισσότεροι από 90 άνθρωποι», ανάμεσά τους περίπου 65 παιδιά, βρέθηκαν «θετικά» στον ιό του HIV, επεσήμανε ο δρ Άμπντουλ Ρέχαμαν υγειονομικός υπεύθυνος της Λαρκάνα.

Και άλλο στέλεχος των υγειονομικών αρχών της Λαρκάνα επιβεβαίωση τη μόλυνση αυτή, αναφέροντας όμως λίγο διαφορετικούς αριθμούς.

«Ελέγχθηκε το αίμα των γονιών των παιδιών που έχουν μολυνθεί, όμως τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά», δήλωσε ο δρ Άζρα Πεσούχο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ όπου ανήκει η Λαρκάνα.

Ο Πεσούχο επιβεβαίωσε τη σύλληψη του γιατρού.

Στο μεταξύ οι αρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία ελέγχων και πρόληψης.

Το Πακιστάν θεωρείται μια χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο το AIDS.

Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να εξαπλώνεται κυρίως μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών, των εργαζόμενων του σεξ και των μεταναστών από τις χώρες του Κόλπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ΑFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια