Κύπρος: Η Κάτχα Άνου το έβδομο θύμα του «Ορέστη» - Ομολογεί με «ραβασάκια»

Κύπρος: Η Κάτχα Άνου το έβδομο θύμα του «Ορέστη» - Ομολογεί με «ραβασάκια» Facebook Twitter
0

Η Κάτχα Άνου είναι το έβδομο θύμα του «Ορέστη» όπως ο ίδιος αποκάλυψε με ιδιόχειρο σημείωμα. 

Ο 35χρονος serial killer, Νίκος Μεταξάς, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης οδηγήθηκε σήμερα εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε την ανανέωση του διατάγματος κράτησής του υπόπτου για άλλες 8 μέρες, όπως είχαν αιτηθεί οι ανακριτές της Αστυνομίας στη σημερινή δικαστική διαδικασία.

Όπως, αποκαλύφθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο 35χρονος serial killer ομολογεί τα φρικιαστικά του εγκλήματα σε ιδιόχειρες καταθέσεις.

  

Μάλιστα στις εν λόγω σημειώσεις του 35χρονου, που «ψάρευε» τα θύματά του με το ψευδώνυμο «Ορέστης», κατονομάζει το θύμα του το οποίο πέταξε σε λάκκο στην Ορούντα. Η γυναίκα είναι η Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, όπως ο ίδιος ομολόγησε.

  

Λακωνική ήταν η απάντηση του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του ο οποίος είπε «σεν φέρω ένσταση. Συμφωνώ».

Να σημειωθεί ότι και για κατά δικαστική διαδικασία του Σαββάτου, ο 35χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαιοσύνης, χωρίς την εκπροσώπηση συνηγόρου υπεράσπισης.


Ο Νίκος Μεταξάς, την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου για το φόνο της Mary Rose, είχε εκπροσώπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος όμως λίγες ώρες μετά αποσύρθηκε. Έκτοτε, παραμένει και παρουσιάζεται ενώπιον της Δικαιοσύνης χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου.

Ο Ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς συνελήφθη την Μ. Παρασκευή δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρεις νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Σε δηλώσεις του την ίδια μέρα το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα της έως τώρα πορείας των ανακρίσεων και ερευνών δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων».


Ωστόσο, πρόσθεσε, «υπολείπεται ακόμα τεράστιος όγκος ανακριτικού έργου λόγω ακριβώς της πολυπλοκότητας των υποθέσεων».

Επίσης είπε ότι όσον αφορά τις εξετάσεις, εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το κάθε τι αξιολογείται πολύ προσεχτικά έχοντας υπόψη τις έρευνες και βεβαίως τις καταθέσεις και όλα όσα συμβαίνουν με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ακόμη ότι πολύ σύντομα η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες από το ΗΒ οι οποίοι έχουν ανακληθεί κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας μέσω της Europol και ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός.


Υπενθυμίζεται ότι η Asmita, το έβδομο θύμα των δολοφονιών που ομολόγησε ο Νίκος Μεταξάς,  είχε εξαφανιστεί από τη Λευκωσία πριν 6-12 μήνες πριν.

Φίλοι και ομοεθνείς της, είχαν κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία, λέγοντας ότι δούλευε σε κάποιο σπίτι και ακολούθως έφυγε και έμενε με μια φίλη της. Τότε, ξαφνικά εξαφανίστηκε, ενώ στο σπίτι βρίσκονταν τόσο τα προσωπικά της αντικείμενα, όσο και το διαβατήριό της.


Εντωμεταξύ ξεκίνησαν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ισχυρίζεται ο 35χρονος ότι βρίσκονται οι σοροί της Μαρικάρ και της μητέρας και κόρης εκ Ρουμανίας. Όπως είπε ο ίδιος, οι σοροί βρίσκονται σε τρεις ξεχωριστές βαλίτσες.

Με πληροφορίες από Sigmalive /Alpha/reporter

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM