Κολομβία: Τουλάχιστον 28 νεκροί μετά από κατολίσθηση

Κολομβία: Τουλάχιστον 28 νεκροί μετά από κατολίσθηση Facebook Twitter
EPA
0

Συνολικά είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά την κατολίσθηση της Κυριακής στο χωριό Ρόσας, στην επαρχία Κάουκα της νοτιοδυτικής Κολομβίας, η οποία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Tη νύχτα τα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν τις προσπάθειές τους, αφού ανέσυραν τα πτώματα άλλων ένδεκα θυμάτων, τη δεύτερη ημέρα των ερευνών στην αγροτική περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό Ρόσας, ανέφερε μέσω Twitter ο εθνικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα ξαναρχίσει το πρωί της Τρίτης, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 28 νεκρούς, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Άλλοι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν ζωντανούς κατοίκους που ακόμη αγνοούνται, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν την περιοχή.

Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πάντως μικρές, προειδοποίησαν τα σωστικά συνεργεία. «Το αργιλώδες έδαφος στερεοποιείται και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αναπνέει» κάποιος που έχει θαφτεί κάτω από αυτό, εξήγησε ο πυραγός Χουάν Κάρλος Γκανιάν, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης στην κοινότητα Ρόσας.

Η κατολίσθηση, που χτύπησε το χωριό πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής, έθαψε κάτω από τόνους λάσπης οκτώ σπίτια.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε μετέβη στον τόπο της καταστροφής, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους οικείους των θυμάτων.

Από την 1η ως την 21η Απριλίου, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κολομβία εξαιτίας κατολισθήσεων ή επειδή χτυπήθηκαν από κεραυνούς, σύμφωνα με τον κρατικό οργανισμό. 

Οι φονικές κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην ορεινή Κολομβία, ειδικά τις περιόδους των βροχών και σε περιοχές με αυθαίρετα κτίρια και στενούς δρόμους σε πλαγιές όπου έχει γίνει εκδάσωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM