Κολομβία: Τουλάχιστον 28 νεκροί μετά από κατολίσθηση

Κολομβία: Τουλάχιστον 28 νεκροί μετά από κατολίσθηση Facebook Twitter
EPA
0

Συνολικά είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά την κατολίσθηση της Κυριακής στο χωριό Ρόσας, στην επαρχία Κάουκα της νοτιοδυτικής Κολομβίας, η οποία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Tη νύχτα τα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν τις προσπάθειές τους, αφού ανέσυραν τα πτώματα άλλων ένδεκα θυμάτων, τη δεύτερη ημέρα των ερευνών στην αγροτική περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό Ρόσας, ανέφερε μέσω Twitter ο εθνικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα ξαναρχίσει το πρωί της Τρίτης, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 28 νεκρούς, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Άλλοι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν ζωντανούς κατοίκους που ακόμη αγνοούνται, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν την περιοχή.

Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πάντως μικρές, προειδοποίησαν τα σωστικά συνεργεία. «Το αργιλώδες έδαφος στερεοποιείται και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αναπνέει» κάποιος που έχει θαφτεί κάτω από αυτό, εξήγησε ο πυραγός Χουάν Κάρλος Γκανιάν, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης στην κοινότητα Ρόσας.

Η κατολίσθηση, που χτύπησε το χωριό πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής, έθαψε κάτω από τόνους λάσπης οκτώ σπίτια.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε μετέβη στον τόπο της καταστροφής, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους οικείους των θυμάτων.

Από την 1η ως την 21η Απριλίου, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κολομβία εξαιτίας κατολισθήσεων ή επειδή χτυπήθηκαν από κεραυνούς, σύμφωνα με τον κρατικό οργανισμό. 

Οι φονικές κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην ορεινή Κολομβία, ειδικά τις περιόδους των βροχών και σε περιοχές με αυθαίρετα κτίρια και στενούς δρόμους σε πλαγιές όπου έχει γίνει εκδάσωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM