Συνεχίζονται οι έρευνες για την πρωτοφανή υπόθεση serial killer στην Κύπρο καθώς εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα. Η αστυνομία έχει επικεντρώσει τις επιχειρήσεις στο μεταλλείο Μιτσερού, στο φρεάτιο που βρέθηκαν τα πτώματα, αλλά και στο Ξυλιάτο.

 

Σοκαρισμένοι οι ανακριτές της Αστυνομίας άκουσαν τον υπολοχαγό, Νίκο Μεταξά, να ομολογεί για τη δολοφονία της Mary Rose από της Φιλιππίνες: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», φέρεται να δήλωσε, προσθέτοντας ότι επειδή ένιωσε ωραία, αποφάσισε να το ξανακάνει. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε για τα θύματά του. 

 

Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη της ΕΜΑΚ και των ΟΥΚ, από κοινού με το λιμενικό και τη ναυτική αστυνομία. Στο Μιτσερό βρίσκεται και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ με κάμερα ρομπότ αναζητούνται επιπλέον στοιχεία στον βυθό της λίμνης.

 

 

 

Εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ, προσπαθούν να βρουν το πτώμα της 6χρονης Sierra στο Ξυλιάτο, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου υπόπτου, βρίσκεται μέσα στη λίμνη.

 

Η αστυνομία φοβάται πως ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς έχει δολοφονήσει και άλλες γυναίκες, πέρα από τις δύο Φιλιππινέζες, 27 και 38 ετών αντίστοιχα, των οποίων τους φόνους έχει παραδεχθεί.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο φρεάτια υπάρχουν ενδείξεις για τουλάχιστον άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα.

  

Η έρευνα των αρχών για την δράση του serial killer Νίκου Μεταξά συνεχίζεται με στόχο και τον εντοπισμό του πτώματος της 6χρονης κόρης της 38χρονης Φιλιππινέζας.

 

 Ο serial killer προσέγγιζε τα θύματά του μέσω διαδικτύου ως «Ορέστης» και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξ.

 

Το πτώμα της 38χρονης Marry Rose, από τις Φιλιππίνες, εντοπίστηκε το Σάββατο σε φρεάτιο του μεταλλείου.

 

Μετά την ανεύρεση και του δεύτερου πτώματος στο φρεάτιο, ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, προσήχθη εκ νέου χθες, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

 

Ο άνδρας τελεί, ήδη, υπό οκταήμερη κράτηση, καθώς παραδέχθηκε το φόνο της Mary Rose και ακόμα ένα φόνο, αυτό της Arian.

 

O 35χρονος ομολόγησε ότι γνώρισε την Arian μέσω σελίδας γνωριμιών, είχε μαζί της ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Ο ίδιος περιέγραψε ότι την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. 

 

Ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου που είχε εκπροσωπήσει τον 35χρονο στην πρώτη διαδικασία προσωποκράτησης αποσύρθηκε. 

 

Η Mary Rose, η εξάχρονη κόρη της και η Arian Palanas Lozano, τα θύματα του Νίκου Μεταξά που είναι γνωστά μέχρι στιγμής
Η Mary Rose, η εξάχρονη κόρη της και η Arian Palanas Lozano, τα θύματα του Νίκου Μεταξά που είναι γνωστά μέχρι στιγμής

 

Ο φερόμενος serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς
Ο φερόμενος serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς

 

Το πτώμα της δεύτερης άτυχης γυναίκας ανασύρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου γυμνό, δεμένο χειροπόδαρα και σε κατάσταση σαπωνοποίησης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Marry Rose.

 

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα θύματα στο φρεάτιο.

 

Μετά τα σοκαριστικά ευρήματα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στο μεταλλείο στο Μιτσερό, ενώ η τύχη της 6χρονης κόρης της Marry Rose, Σιέρα εξακολουθεί να αγνοείται.

 

Οι αρχές επιστράτευσαν ιδιωτική εταιρεία που κατέβασε χθες στο φρεάτιο ειδική κάμερα-ρομπότ υψηλής ευκρίνειας, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 μέτρα βάθος, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλες σορούς.