Σεισμός

Κύπρος: Σοκάρει ο "Ορέστης": «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Κύπρος: Σοκάρει ο "Ορέστης": «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» - Στη δημοσιότητα το όνομά του Facebook Twitter
Mε κυνισμό, ο Νίκος Μεταξάς που δρούσε ως Ορέστης ομολόγησε την ευχαρίστηση από τις δολοφονίες γυναικών
5

Δρούσε ως «Ορέστης» στο Facebook και παραδέχτηκε τις δολοφονίες γυναικών που έχουν παγώσει την Κύπρο. Ο 35χρονος Λοχαγός του Κυπριακού Στρατού ονομάζεται Νίκος Μεταξάς όπως μεταδίδουν σήμερα τα κυπριακά ΜΜΕ.

Σοκαρισμένοι οι ανακριτές της Αστυνομίας άκουσαν τον υπολοχαγό, Νίκο Μεταξά, να ομολογεί: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία». Μιλούσε στους ανακριτές για τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, το πρώτο θύμα που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού. Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της, η σορός της οποίας δεν έχει βρεθεί δεν έδωσε εξηγήσεις. Το θρίλερ στην Κύπρο συνεχίζεται καθώς οι αρχές καλούνται τώρα να εξακριβώσουν πόσες γυναίκες ήταν θύματά του.

Κύπρος: Σοκάρει ο "Ορέστης": «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» - Στη δημοσιότητα το όνομά του Facebook Twitter
Η Mary Rose, η εξάχρονη κόρη της και η Arian Palanas Lozano, τα θύματα του Νίκου Μεταξά που είναι γνωστά μέχρι στιγμής

Επειδή ένιωσε ωραία αποφάσισε να το ξανακάνει, είπε χθες στην κυνική ομολογία του ο Νίκος Μεταξάς.  Μετά τον πρώτο φόνο, επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές και για την Arian, ομολόγησε ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ και πως μετά ξεφορτώθηκε το πτώμα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα θα συνεχιστούν και σήμερα καθώς εκτιμάται ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα του Νίκου Μεταξά.

Χθες, ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου και εγκρίθηκε αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτησή του. Να σημειωθεί πως ο 35χρονος λοχαγός τελεί υπό κράτηση από την περασμένη Πέμπτη. Στο δικαστήριο ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκότωσε τη δεύτερη γυναίκα. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών και ενώ έκαναν σεξ, την έπνιξε.

Κύπρος: Σοκάρει ο "Ορέστης": «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» - Στη δημοσιότητα το όνομά του Facebook Twitter

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε να προσεγγίσει ακόμη μία κοπέλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Μια εξαδέλφη της Αrian Palanas Lozano φέρεται να τον προσέγγισε ψάχνοντας πληροφορίες για την συγγενή της. Ο 35χρονος της ζήτησε να κλείσουν ραντεβού σε απομακρυσμένη περιοχή για να της δώσει λεπτομέρειες για την εξαδέλφη της, αλλά η κοπέλα φοβήθηκε και αρνήθηκε να τον συναντήσει.

Κύπρος: Σοκάρει ο "Ορέστης": «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» - Στη δημοσιότητα το όνομά του Facebook Twitter
Το φρεάτιο ερευνάται καθώς μπορεί να κρύβει και άλλα πτώματα

Συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνέχισαν  τις έρευνες τους στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού του παιδιού. Οι αστυνομικές έρευνες γίνονται και με τη συμμετοχή ομάδας δυτών της Λιμενικής. Να σημειωθεί πως πριν από το δικαστήριο, η Αστυνομία μετέφερε ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra.

Ο δράστης έδωσε μια ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πώς απαλλάχτηκε από τη σορό του παιδιού. Υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Πάντως, ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο το πτώμα του παιδιού να μην βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίμνη και ο «Ορέστης» να έδωσε ψεύτικες πληροφορίες στην Αστυνομία για να την αποπροσανατολίσει και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου βρέθηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών και που είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα σκοτεινά μυστικά.

Κύπρος: Σοκάρει ο "Ορέστης": «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» - Στη δημοσιότητα το όνομά του Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στο Μιτσερό, συνεχίζονται και μελετώνται διάφοροι τρόποι για να μπορούν να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο φρεάτιο. Στον χώρο των ερευνών μεταφέρθηκαν χθες πιο εξειδικευμένες κάμερες, με τις οποίες οι διερευνητικές Αρχές επιχείρησαν να έχουν καλύτερη εικόνα του βυθού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες κατέδειξαν τουλάχιστον έναν όγκο που μοιάζει πολύ με πτώμα. Στο έργο των Αρχών συνδράμει και ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων.

Χθες δεκάδες γυναίκες από μέλη της κοινότητας των Φιλιππινών στην Κύπρο και όχι μόνο, φορώντας μαύρες μπλούζες και με κεριά στα χέρια συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Cyta στη Λευκωσία, προκειμένου να προσευχηθούν στη μνήμη της Marry Rose, της κόρη της και της Αrian Palanas Lozano. Κρατώντας κεριά στα χέρια και με μάτια βουρκωμένα έστειλαν το μήνυμα πως απαιτούν δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Φιλελέυθερος

Διεθνή
5

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ρεαλιστικά μιλώντας, δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας ειδικός ψυχικής υγείας σε μία εξέταση ρουτίνας -και άνευ ειδικού λόγου επιμονής για την περίπτωσή του, εάν και εφόσον αυτός ο άνθρωπος δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή στο παρελθόν- θα μπορούσε να τον έχει "τσιμπήσει", ως psycho/socio κ.λπ.. Άλλωστε τέτοιοι τύποι μια χαρά μπορεί να το έχουν το θεατράλε. Το μόνο εμφανές στις εικόνες, τουλάχιστον, είναι η ελαφρά στρατοκ@λίαση, ε...στο στρατό δεν είναι και τόσο unusual.
Ακόμα πιο ρεαλιστικά, μάλλον τον πέρασαν στο ντούκου. Τι εξετάσεις και κουραφέξαλα. Αν είχε εξεταστεί από πραγματικούς ειδικούς κάποιος θα τον είχε "τσιμπήσει". Ξέρουμε καλά άλλωστε πως κουτσοί, στραβοί μπαίνουν σε αυτά τα σώματα.
Ε...εντάξει, εκ των υστέρων πολλά μπορούμε να λέμε.Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να γίνει κάτι σαφώς καλύτερο στα ψυχομετρικά τεστ του στρατού και ό,τι άλλο κάνουν τεσπά, αλλά δεν μου φαίνεται και φοβερά δύσκολο ούτε το να παίξει θέατρο κάποιος και να ξεγελάσει, ούτε το να μην "τσιμπηθεί" ένας (κατά τ' άλλα) λειτουργικότατος άνθρωπος απ' αυτά τα τεστ/ εξετάσεις.Ακόμη και κάποιο θέμα να παρατηρηθεί (π.χ. κλειστός χαρακτήρας) θα μπει ο ειδικός, απαραίτητα, στην διαδικασία να θεωρεί ότι έχει έναν (εν δυνάμει) serial killer μπροστά του; Και θα μπορεί να έχει τέτοια βεβαιότητα, άνευ χειροπιαστών αποδείξεων, για να εισηγηθεί μέχρι και τερματισμό της καριέρας του άλλου; Δύσκολο.