Φοιτητές έκαναν μπάρμπεκιου και έκαψαν δάσος στο Κόμο- Θα πληρώσουν πρόστιμο 27 εκατ. ευρώ

Φοιτητές έκαναν μπάρμπεκιου και έκαψαν δάσος στο Κόμο- Θα πληρώσουν πρόστιμο 27 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
2

Δύο φοιτητές καταδικάστηκαν να πληρώσουν από κοινού πρόστιμο 27 εκατομμυρίων ευρώ επειδή προκάλεσαν μια τεράστια πυρκαγιά οργανώνοντας μπάρμπεκιου στην καρδιά ενός δάσους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε βάρος των δύο 22χρονων Ιταλών ασκήθηκαν διώξεις για εμπρησμό, καθώς κατηγορούνται ότι στις 30 Δεκεμβρίου προκάλεσαν, στήνοντας κάρβουνα στο δάσος, μια τεράστια φωτιά, η οποία μετέτρεψε σε στάχτη 1000 εκτάρια δασικής έκτασης στο βόρειο τμήμα της λίμνης Κόμο (βόρεια Ιταλία).

Χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες και να κινητοποιηθούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να καταφέρουν οι αρχές να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε ένα μεγάλο μέρος του βουνού, να καταστρέφουν πολλές κατοικίες όπως κι ένα υπαίθριο καταφύγιο όπου απανθρακώθηκαν όλα τα ζώα, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τις σπίθες που είχαν ξεπηδήσει από τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου.

Οι δύο σπουδαστές αρνούνται όσα τους καταλογίζουν. Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, βρίσκονταν μαζί με φίλους στο σπίτι του παππού ενός εκ των δύο για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Τέσσερις μήνες μετά, οι δασοφύλακες τους γνωστοποίησαν την ποινή τους.

Σε συμφωνία με έναν νόμο του 2008 που εφαρμόζεται σε βάρος «οποιουδήποτε καταστρέφει ή προκαλεί φθορές με φωτιά» σε δασική έκταση, το πρόστιμο που επιβάλλεται ισοδυναμεί με μια κλίμακα μεταξύ 118 και 593 ευρώ ανά 100 τετραγωνικά μέτρα που καταστρέφονται. Βάσει αυτού του υπολογισμού, το ανώτατο πρόστιμο θα μπορούσε να ανέλθει έως και 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια