Τόμσεν: «Καλοδεχούμενη» η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα

Τόμσεν: «Καλοδεχούμενη» η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ως «καλοδεχούμενη» περιέγραψε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ελλάδα ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, ο διευθυντής του ΔΝΤ υπενθύμισε τον «προσωρινό» χαρακτήρα των πόρων που προσφέρει το Ταμείο.

Σε ερώτηση για μείωση του αφορολόγητου, ο οικονομολόγος του Ταμείου την χαρακτήρισε ως ένα «απαραίτητο μέτρο» για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να εκπληρώσει με επιτυχία τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει. Όπως, όμως, τόνισε, το ΔΝΤ θεωρεί τη συγκεκριμένη πολιτική σημαντική προκειμένου να απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει στη χώρα να ακολουθήσει ένα πιο φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και να αυξήσει τις επενδύσεις και τις κρατικές δαπάνες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών, οι οποίες, όπως είπε, υποβαθμίστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης.

Τέλος, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε πως το ΔΝΤ δεν έχει πλέον πρόγραμμα στην Ελλάδα και συνεπώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να εκφράσει συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Παρόλα όμως αυτά, επισήμανε την πάγια θέση του Ταμείου που τονίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας «αξιόπιστης στρατηγικής» για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM