Μπαρνιέ: «Παράταση στο Brexit μόνο αν η Μέι δεχθεί τελωνειακή ένωση»

Μπαρνιέ: «Παράταση στο Brexit μόνο αν η Μέι δεχθεί τελωνειακή ένωση» Facebook Twitter
EPA
0

Σαφές μήνυμα από τον Μισέλ Μπαρνιέ προς την Τερέζα Μέι ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής με αποκλειστικό θέμα το Brexit.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε πως η Ε.Ε. μπορεί να να μην εγκρίνει μια νέα παράταση στο Brexit την οποία έχει ζητήσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, αν εκείνη δεν δεχτεί την τελωνειακή ένωση της χώρας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. χρειάζεται ένα «χρονοδιάγραμμα» από το Ηνωμένο Βασίλειο, προτού αποφασίσει στη Σύνοδο Κορυφής τι θα βήματα θα ακολουθήσει στο Brexit.

Σε αυτό το σημείο, ο Μπαρνιέ έκανε ειδική μνεία στις διακομματικές συνομιλίες στο Λονδίνο, από τις οποίες όπως είπε προέκυψε έναν νέο στοιχείο. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. αναφέρθηκε στις συζητήσεις της Μέι με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά με την παραμονή της χώρας στην τελωνειακή ένωση.

Αμέσως μετά, ο Μπαρνιέ τόνισε κάτι που έχει κατ' επανάληψη σημειώσει στο παρελθόν, ότι η Ε.Ε. μπορεί εύκολα και γρήγορα να προχωρήσει αλλαγές στην Πολιτική Διακήρυξη – το κείμενο που συνοδεύει τη συμφωνία αποχώρησης – προκειμένου να περιληφθεί σε αυτήν η τελωνειακή ένωση, εφόσον βέβαια η Μέι αποφασίσει να υποχωρήσει σε αυτό που έχει ορίσει «κόκκινη γραμμή».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Τερέζα Μέι επισκέπτεται Βερολίνο και Παρίσι όπου θα έχει συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM