Πόρισμα Ethiopian Airlines: «Οι πιλότοι ακολούθησαν τις οδηγίες της Boeing αλλά δεν είχαν έλεγχο»

Πόρισμα Ethiopian Airlines: «Οι πιλότοι ακολούθησαν τις οδηγίες της Boeing αλλά δεν είχαν έλεγχο» Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προκαταρκτικό πόρισμα για το αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα στις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις αιθιοπικές αρχές ασφαλείας το πλήρωμα «το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις οδηγίες που παρείχε ο κατασκευαστής (Boeing) αλλά δεν μπόρεσε να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους». 

Η υπουργός Μεταφορών της χώρας, Νταγκμαβίτ Μόγες, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το Boeing ήταν σε καλή κατάσταση και ότι οι πιλότοι τήρησαν όλες τις οδηγίες για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πτήσης 302, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικό, σημειώνοντας ότι το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι πιλότοι ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη κατάσταση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι το αεροπλάνο ήταν αξιόπιστο για να πετάξει και ότι η απογείωση ήταν αρχικά «φυσιολογική».

Παράλληλα, μέσω της προκαταρκτικής έκθεσης καλείται η Boeing να επανεξετάσει τη δυνατότητα σταθεροποίησης του 737 MAX 8 και το σύστημα ελέγχου της πτήσης.

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος η Ethiopian Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμμόρφωση των πιλότων μας στις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης». Η εταιρεία επισημαίνει πως το πόρισμα «αναδεικνύει ξεκάθαρα» πως το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM