Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη σπιτιού στην πλατφόρμα της Airbnb Jason Colton, για τη δολοφονία του Ramis Jonuzi.

 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είναι ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά αρνήθηκε τη δολοφονία. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και θα δικαιούται αίτηση αναστολής σε οκτώ χρόνια. 

 

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, δυο συγκάτοικοι είχαν ακινητοποιήσει τον 36χρονο, ενώ ο 42χρονος Colton τον ξυλοκοπούσε και τον στραγγάλιζε επειδή δεν είχε πληρώσει τα περίπου 150 δολάρια που χρωστούσε. 

 

Η δικαστής χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη, μοχθηρή και απρόκλητη».

 

Ο Jason Colton.
Ο Jason Colton.

 

 

 

Το θύμα, ο 36χρονος Ramis Jonuzi που ήταν χτίστης στο επάγγελμα, είχε μόλις μαζέψει τις βαλίτσες του και ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι όταν δέχθηκε την επίθεση, την οποία ξεκίνησε ο Colton.

 

Σύμφωνα με την δικαστή, ο Colton όρμηξε στον Januzi, τον έπιασε από τον λαιμό και τον πέταξε στον τοίχο. 

 

Ο Jonuzi είχε ενοικιάσει ένα δωμάτιο στο Brighton East, προάστιο της Μελβούρνης, προκειμένου να έχει ένα φτηνό και σταθερό μέρος διαμονής ενώ «χειριζόταν κάποιες προσωπικές υποθέσεις». 

 

Αρχικά, ο 36χρονος χτίστης ενοικίασε το δωμάτιο για τρεις νύχτες από τους τρεις άντρες -τον Colton, τον σπιτονοικοκύρη Craig Levy και τον συγκάτοικο Ryan Smart- πριν ζητήσει να παρατείνει την παραμονή του για μια εβδομάδα, έναντι 150 δολαρίων.

 

Ωστόσο όταν έφτασε η μέρα να φύγει, τα χρήματα στον λογαριασμό του δεν έφταναν για να πληρώσει. 

 

O 36χρονος χτίστης Ramis Jonuzi.
O 36χρονος χτίστης Ramis Jonuzi.

 

 

 

 

 

Ο Colton ξεκίνησε μια «βάρβαρη και μονόπλευρη» επίθεση, σύμφωνα με την δικαστή, ενώ αργότερα υποβάθμισε τις πράξεις του λέγοντας διάφορα ψέματα στην αστυνομία. 

 

 

«Ακόμη και όταν γνώριζες πως είχε πεθάνει, αποκάλεσες τον Jonuzi καθίκι, σκουπίδι, πρεζόνι και κάποιον που του άξιζαν όσα έπαθε», είπε η δικαστής. 

 

Ο Colton ξυλοκόπησε τον Jonuzi μέχρι που εκείνος έχασε τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια οι συγκάτοικοί του τον έσυραν έξω στον κήπο όπου συνέχισαν την επίθεση. 

 

Ο Colton υποστήριξε πως ήθελε μόνο να φτάσει τον Jonuzi σε σημείο να λιποθυμήσει και πως δεν είχε πρόθεση ούτε να τον σκοτώσει ούτε να τον τραυματίσει σοβαρά. 

 

Οι Levy και Smart δήλωσαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 9 και 7.5 ατών αντίστοιχα. 

 

Η Airbnb δήλωσε «βαθιά θλιμμένη και εξοργισμένη» με το συμβάν και αφαίρεσε την συγκεκριμένη κατοικία από την λίστα της. 

 

Ο σπιτονοικοκύρης Craig Levy.
Ο σπιτονοικοκύρης Craig Levy.

 

 

Με πληροφορίες από BBC