Η Boeing καθηλώνει ολόκληρο τον στόλο των 737 MAX

Η Boeing καθηλώνει ολόκληρο τον στόλο των 737 MAX Facebook Twitter
0

H Boeing αποφάσισε να καθηλώσει ολόκληρο τoν παγκόσμιο στόλο των 737 MAX, μετά τις νέες ανακαλύψεις των ερευνητών στο σημείο του δυστυχήματος του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως η απόφαση αφορά 371 αεροσκάφη σε όλο τον πλανήτη. 

Το δυστύχημα της Κυριακής στην Αντίς Αμπέμπα είχε 157 νεκρούς, τους 149 επιβάτες και τα 8 άτομα του πληρώματος του Boeing. 

O Nταν Έλγουελ, διοικητής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε χθες πως «έγινε σαφές σε όλα τα μέρη πως η πορεία της πτήσης της Ethiopian Airlines ήταν πολύ κοντινή και είχε παρόμοια συμπεριφορά με εκείνη της Lion Air».

To δυστύχημα της Lion Air συνέβη πριν 5 μήνες στην Ινδονησία και στοίχισε τη ζωή σε 189 άτομα.

Έως χθες η θέση της FAA ήταν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «συστημικό θέμα απόδοσης» και δεν υπήρχε δικαιολογητική βάση για την καθήλωση του αεροσκάφους. 

Η Βoeing ανακοίνωσε πως «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 ΜΑΧ όμως αποφάσισε την καθήλωση του «ως προληπτικό μέτρο και για να διαβεβαιώσει το κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM