Η Βρετανία προστέθηκε στις χώρες που απαγόρευσαν όλες τις πτήσεις αεροσκαφών τύπου Boeing 737 Max 8 στον εναέριο χώρο τους, μετά το αεροπορικό δυστύχημα της Κυριακής με 157 νεκρούς στην Αιθιοπία

 

Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και το Ομάν επίσης απαγόρευσαν, σήμερα, τις πτήσεις των συγκεκριμένων αεροπλάνων, καθώς οι αρχές παραμένουν, για την ώρα, επιφυλακτικές ως προς τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

 

Συνολικά, τουλάχιστον 27 αεροπορικές εταιρείες έχουν καθηλώσει τα Max 8, καθώς η συντριβή του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα με ίδιο μοντέλο, αυτή τη φορά της Lion Air, στην Ινδονησία.

 

Η Boeing εξακολουθεί να διαβεβαιώνει πως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι απολύτως ασφαλή, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα προβεί σε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, αλλαγές στον έλεγχο πτήσης και στις οδηγίες εκπαίδευσης. 

 

Επιθεωρητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν ήδη φτάσει στο σημείο της συντριβής της πτήσης 302, με τους ειδικούς να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα «μαύρα κουτιά» και τα στοιχεία από τους καταγραφείς δεδομένων και συνομιλιών που ανακτήθηκαν τη Δευτέρα. 

 

Την καθήλωση των Max 8 έχουν επίσης αποφασίσει Κίνα, Ινδονησία, Νότια Κορέα και Μογγολία.

 

Με πληροφορίες από New York Times