Ο Πιερ Μοσκοβισί προβλέπει «επέλαση των λαϊκιστών» στις επερχόμενες Ευρωεκλογές

Ο Πιερ Μοσκοβισί προβλέπει «επέλαση των λαϊκιστών» στις επερχόμενες Ευρωεκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
0

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προέβλεψε «άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων» στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. 

«Κατ' εμέ, η πιο πιθανή υπόθεση είναι αυτή της πραγματικής ανόδου των λαϊκιστών απέναντι στις εξασθενημένες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με μία Ευρώπη που θα νοσήσει εάν οι φιλο-Ευρωπαίοι δεν ομονοήσουν», δήλωσε ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός, ο οποίος απέκλεισε να υποστηρίξει το πρώην κόμμα του.

«Για τις Ευρωεκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μου μιλά. Δυστυχώς, δεν μιλά ούτε και στους φιλο-ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόρους του. Χρειάζεται επειγόντως να το διορθώσουμε αυτό», προειδοποίησε ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNews.

Μολονότι δεν απεκάλυψε την προσωπική του στάση για τις Ευρωεκλογές, ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε πως «όσον αφορά την Ευρώπη το να ασκείς πολιτική κατά του Μακρόν είναι κάτι το αφελές για έναν σοσιαλδημοκράτη, στο μέτρο που ο (Γάλλος πρόεδρος) Εμμανουέλ Μακρόν εγκολπώθηκε, ως προς τα θέματα της ηπείρου μας, πολλές από τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες».

«Όσον αφορά την ευρωπαϊκή σφαίρα, ο Μακρόν προς τιμήν του δεν προτάσσει μία Ευρώπη άτολμη και αιδήμονα», τόνισε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «η ιδέα μιας Ευρώπης που θα προστατεύει και θα προστατεύεται από κοινά σύνορα είναι μια ιδέα που με βρίσκει συμμέτοχο».

Ερωτηθείς για το ευρωψηφοδέλτιο που θα καταθέσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ο ίδιος απάντησε πως «το ευρωπαϊκό έδαφος δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, το κατάλληλο για τον σκοπό των "κίτρινων γιλέκων". Δεν πιστεύω λοιπόν πως ένα ψηφοδέλτιο των 'κίτρινων γιλέκων' θα είχε μία εντυπωσιακή πορεία».

Ερωτηθείς σχετικά με τη ευρωπαϊκή φορολόγηση των γιγάντων της πληροφορικής (Google, Amazon, Facebook, Apple), ο Μοσκοβισί απάντησε πως η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Δανία «υπάρχει κίνδυνος να καταθέσουν βέτο».

«Στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών, ζητώ από τις πολιτικές παρατάξεις να λάβουν θέση επί του θέματος αυτού. Παραμένω, ωστόσο, αισιόδοξος και πιστεύω πως αυτός ο φόρος θα εφαρμοσθεί μέσα στα επόμενα δύο, ή τρία χρόνια», κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM