ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τσεχία: Λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του

Τσεχία: Λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του Facebook Twitter
2

Ένα λιοντάρι σκότωσε τον άνδρα που το κρατούσε αιχμάλωτο στην αυλή του σπιτιού του, στην ανατολική Τσεχία. 

Ο Μίκαλ Πράζεκ, συντηρούσε το 9χρονο λιοντάρι και μία ακόμα λέαινα, στον κήπο του πατρικού του, για «αναπαραγωγικούς σκοπούς», προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γειτόνων του. 

Ο Πράζεκ κρατούσε κλειδωμένα τα λιοντάρια σε ξεχωριστά κλουβιά.

Ο πατέρας του 34χρονου βρήκε το πτώμα του γιου του μέσα στο κλουβί του αρσενικού λιονταριού, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αξιωματικοί σκότωσαν αμέσως τα λιοντάρια, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη» την θανάτωση τον λιονταριών, καθώς δεν μπορούσαν να ανασύρουν τη σορό του Πράζεκ. 

Ο 34χρονος είχε αγοράσει το ζευγάρι λιονταριών το 2016, και τα κρατούσε μέσα σε αυτοσχέδια κλουβιά, στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Ζντέτσοβ. 


Στο παρελθόν, οι αρμόδιες αρχές του είχαν απαγορεύσει να χτίσει τα κλουβιά και αργότερα είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο για παράνομη εκτροφή ζώων. Ο Πράζεκ φέρεται να μην είχε επιτρέψει την είσοδο αξιωματικών στο σπίτι του. 

Όπως μεταδίδει το BBC, oι αρχές δεν μπορούσαν να κατασχέσουν τα ζώα χωρίς αποδείξεις βίας σε βάρος τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Πράζεκ είχε απασχολήσει εκ νέου τα τοπικά ΜΜΕ και τις αρχές, όταν ένας ποδηλάτης χτύπησε πάνω στη λέαινά του, καθώς ο 34χρονος την είχε βγάλει «βόλτα στο χωριό». Τότε, η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό «τροχαίο ατύχημα». 

Ο δήμαρχος του χωριού, Τόμας Κουτσούρεκ, φάνηκε να μην στεναχωριέται από τον θάνατο του άνδρα ή των λιονταριών και περιορίστηκε στο να σχολιάσει πως «το σημερινό "συμβάν" ίσως βάλει τέρμα σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
καλά οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αναισθητικό για το ζώο που ήταν μαζί με το πτώμα;το άλλο ζώο που ήταν σε ξεχωριστό κλουβί γιατί το σκότωσαν;