Οι ΗΠΑ «αναζητούν πληροφορίες» για το αν το Πακιστάν χρησιμοποίησε μαχητικά F-16 κατασκευασμένα στις ΗΠΑ για να καταρρίψουν το ινδικό μαχητικό.

 

Το γεγονός αυτό πιθανόν παραβιάζει τις συμφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ για πωλήσεις F-16, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ.

 

Το Πακιστάν υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποίησε μαχητικά τύπου F-16 για να καταρρίψει το ινδικό μαχητικό όταν αυτό παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου, η οποία λειτουργεί ως ένα ντε φάκτο σύνορο στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ.

 

Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια για λόγους αυτοάμυνας.

 

«Ενημερωθήκαμε για αυτούς τους ισχυρισμούς και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας όλες αυτές τις καταγγελίες για κακή χρήση προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας", δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ένας Ινδός πιλότος μαχητικού, που φέρεται ότι παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο, αιχμαλωτίστηκε την Τετάρτη στο πακιστανικό τμήμα του διαφιλονικούμενου Κασμίρ μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους του από πακιστανικά μαχητικά.

 

Δύο ημέρες αργότερα απελευθερώθηκε από το Πακιστάν και παραδόθηκε στην Ινδία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr