ΗΠΑ: Αναζήτηση πληροφοριών για τα πακιστανικά F-16 που κατέρριψαν το ινδικό μαχητικό

ΗΠΑ: Αναζήτηση πληροφοριών για τα πακιστανικά F-16 που κατέρριψαν το ινδικό μαχητικό Facebook Twitter
EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Οι ΗΠΑ «αναζητούν πληροφορίες» για το αν το Πακιστάν χρησιμοποίησε μαχητικά F-16 κατασκευασμένα στις ΗΠΑ για να καταρρίψουν το ινδικό μαχητικό.

Το γεγονός αυτό πιθανόν παραβιάζει τις συμφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ για πωλήσεις F-16, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ.

Το Πακιστάν υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποίησε μαχητικά τύπου F-16 για να καταρρίψει το ινδικό μαχητικό όταν αυτό παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου, η οποία λειτουργεί ως ένα ντε φάκτο σύνορο στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ.

Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια για λόγους αυτοάμυνας.

«Ενημερωθήκαμε για αυτούς τους ισχυρισμούς και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας όλες αυτές τις καταγγελίες για κακή χρήση προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας", δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Ινδός πιλότος μαχητικού, που φέρεται ότι παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο, αιχμαλωτίστηκε την Τετάρτη στο πακιστανικό τμήμα του διαφιλονικούμενου Κασμίρ μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους του από πακιστανικά μαχητικά.

Δύο ημέρες αργότερα απελευθερώθηκε από το Πακιστάν και παραδόθηκε στην Ινδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM