Ρωσία: Oι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του Μαδούρο

Ρωσία: Oι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του Μαδούρο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του Μαδούρο. 

«Αντιμετωπίζοντας με σαρκασμό και υπεροψία τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στο ανεξάρτητο κράτος», δηλώνει ο Νικολάι Πατρούσεφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα argumenti I fakti.

Ο Πατρούσεφ επισημαίνει ότι η αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο και στην Κολομβία δείχνει ότι το Πεντάγωνο ενισχύει τις ένοπλες στρατιωτικές ομάδες που θα χρησιμοποιηθούν για την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο.

Ο Πατρούσεφ εκτιμά στην συνέντευξή του αυτή ότι τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση, που βιώνει η Βενεζουέλα, την έχουν προκαλέσει οι αμερικανικές κυρώσεις και το εμπάργκο.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δηλώνει επίσης ότι ο λαός της Βενεζουέλας κατανοεί άριστα τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ, γι αυτό και αρνείται να παραλάβει ανθρωπιστική βοήθεια από μια χώρα εισβολέα και υποστηρίζει τον πρόεδρο του.

Οι ΗΠΑ, δηλώνει ο Πατρούσεφ, πρότειναν στην Ρωσία να αρχίσουν διαβουλεύσεις για την κατάσταση στην Βενεζουέλα, ωστόσο οι ίδιες αποφεύγουν τις διαβουλεύσεις αυτές.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η ρωσική πλευρά συμφώνησε, όμως έκτοτε οι ΗΠΑ προβάλλοντας διάφορες προφάσεις αποφεύγουν να κάνουν μια τέτοια συνάντηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ