Ιταλία: Δάσκαλος έβαλε τιμωρία μαύρο μαθητή και είπε στην τάξη «δείτε πόσο άσχημος είναι»

Ιταλία: Δάσκαλος έβαλε τιμωρία μαύρο μαθητή και είπε στην τάξη «δείτε πόσο άσχημος είναι» Facebook Twitter
0

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η «ιδέα» ενός δασκάλου στην Ιταλία να βάλει σε τιμωρία έναν μαύρο μαθητή με το πρόσωπο στραμμένο έξω από το παράθυρο λέγοντας στους συμμαθητές του «δείτε πόσο άσχημος είναι».

Η απίστευτη αυτή ιστορία δημοσιοποιήθηκε από τον βουλευτή της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάννι, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη βουλή της Ρώμης.

Οι γονείς του μικρού, με τη στήριξη πολλών γονιών των συμμαθητών τους, αποτάθηκαν σε δικηγόρο για να προσφύγουν νομικά κατά του εκπαιδευτικού.

Ο δήμαρχος του Φολίνιο, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου και ότι «θα γίνουν όλοι οι επιβεβλημένοι έλεγχοι».

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι «πρόκειται για πείραμα κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιο με άλλα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο» και πως «στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στα παιδιά πόσο άδικη μπορεί να είναι η ρατσιστική συμπεριφορά».

Μέχρι τώρα, βέβαια, ελάχιστοι, στην Ιταλία, έχουν πεισθεί για τις καλές του προθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Ποια είναι η πρώην σύντροφός του, Νάντια Μαρτσίνκο, που πρόκειται να ερευνηθεί

Η Μαρτσίνκο υπήρξε σύντροφος του Έπσταϊν για επτά χρόνια - η σημαντικότερη σχέση του μετά τη Γκιλέιν Μάξγουελ - ενώ αργότερα εργάστηκε και ως βοηθός πιλότου στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
THE LIFO TEAM
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM