«Περισσότερο οίκτο» ζητά η 19χρονη νύφη του ISIS- Θέλει την υπηκοότητά της πίσω

«Περισσότερο οίκτο» ζητά η 19χρονη νύφη του ISIS- Θέλει την υπηκοότητά της πίσω Facebook Twitter
4

«Περισσότερο οίκτο» ζήτησε από την Βρετανική κυβέρνηση η 19χρονη νύφη του ISIS,  Σαμίμα Μπέγκουμ, μετά την απόφαση να της αφαιρεθεί η υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.


Η Σαμίμα Μπέγκουμ, η έφηβη Βρετανίδα, η οποία το 2015, σε ηλικία 15 ετών, εγκατέλειψε τη χώρα της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά σήμερα και μετά τη γέννηση του παιδιού της θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της κάτι που δεν είναι εφικτό καθώς οι Βρετανικές Αρχές της αφαίρεσαν την υπηκοότητα.


«Θα ήθελα εκείνοι (οι Βρετανοί πολιτικοί) να επαναξιολογήσουν την υπόθεσή μου δείχνοντας περισσότερη επιείκια μέσα από την καρδιά τους», είπε η 19χρονη σήμερα Σαμίμα στο Sky News.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να αλλάξει ή να αναμορφωθεί απάντησε: «Είμαι πρόθυμη να αλλάξω».

Η Μπέγκουμ εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, έχοντας εγκαταλείψει, κατά τα λεγόμενά της, την Μπαγκούζ της Συρίας, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, και το περασμένο σαββατοκύριακο έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την υπηκοότητα από την 19χρονη για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Guardian ο δικηγόρος της οικογένειας της Μπέγκουμ προγραμματίζει να ταξιδέψει το ταχύτερο δυνατό στη Συρία για να λάβει τη συγκατάθεση της Σαμίμα για τον επαναπατρισμό του παιδιού της και να προετοιμάσει την νομική διαδικασία έφεσης της απόφασης για αφαίρεση της υπηκοότητας.

Σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός των Εργατικών υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην 19χρονη να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γεννήθηκε στην Βρετανία, έχει το δικαίωμα να παραμείνει στην Βρετανία και προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις, αλλά επίσης χρειάζεται στήριξη», είπε ο Κόρμπιν στο ITV News, σε ερώτηση για την Μπέγκουμ.

«Έχει σαφέστατα το δικαίωμα να επιστρέψει στη Βρετανία. Κατά την επιστροφή της θα πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για ό,τι έχει κάνει. Και σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να αποφασισθεί αν θα να ληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια», ανέφερε ο Κόρμπιν.

Χθες, μετά την απόφαση αφαίρεσης της βρετανικής της υπηκοότητας, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαγκλαντές τόνισε ότι ανησυχεί επειδή αναφέρθηκε λανθασμένα ότι η 19χρονη Σαμίμα έχει διπλή υπηκοότητα, διαμηνύοντας ότι δεν τίθεται θέμα να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters /Anadolu /afp

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
δεν βλέπω κάποια πραγματική μεταμέλεια, μονάχα το "ε χάσαμε τον πόλεμο, οπότε ας πάω σε μια ασφαλή χωρά, που δε θα με λιντσάρουν μετριοπαθείς σύριοι/ιρακινοί, και θα περνώ επιδόματα και... έχει ο καιρός γυρίσματα"
Νομίζω ότι σαν πρώτο δείγμα της θέλησής της να αλλάξει θα ήταν καλό να πετάξει όλα αυτά τα ρούχα που φοράει, και που την υποβιβάζουν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα και να ζητήσει συγνώμη που πίστεψε ότι χάριν της οποιασδήποτε θρησκείας, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να δολοφονούν αδιακρίτως όποιους δε τους αρέσουν. Μπορεί να επικαλεστεί και το ελαφρυντικό της εφηβικής της ηλικίας και ότι δεν ήξερε τι έκανε....