«Περισσότερο οίκτο» ζητά η 19χρονη νύφη του ISIS- Θέλει την υπηκοότητά της πίσω

«Περισσότερο οίκτο» ζητά η 19χρονη νύφη του ISIS- Θέλει την υπηκοότητά της πίσω Facebook Twitter
4

«Περισσότερο οίκτο» ζήτησε από την Βρετανική κυβέρνηση η 19χρονη νύφη του ISIS,  Σαμίμα Μπέγκουμ, μετά την απόφαση να της αφαιρεθεί η υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.


Η Σαμίμα Μπέγκουμ, η έφηβη Βρετανίδα, η οποία το 2015, σε ηλικία 15 ετών, εγκατέλειψε τη χώρα της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά σήμερα και μετά τη γέννηση του παιδιού της θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της κάτι που δεν είναι εφικτό καθώς οι Βρετανικές Αρχές της αφαίρεσαν την υπηκοότητα.


«Θα ήθελα εκείνοι (οι Βρετανοί πολιτικοί) να επαναξιολογήσουν την υπόθεσή μου δείχνοντας περισσότερη επιείκια μέσα από την καρδιά τους», είπε η 19χρονη σήμερα Σαμίμα στο Sky News.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να αλλάξει ή να αναμορφωθεί απάντησε: «Είμαι πρόθυμη να αλλάξω».

Η Μπέγκουμ εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, έχοντας εγκαταλείψει, κατά τα λεγόμενά της, την Μπαγκούζ της Συρίας, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, και το περασμένο σαββατοκύριακο έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την υπηκοότητα από την 19χρονη για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Guardian ο δικηγόρος της οικογένειας της Μπέγκουμ προγραμματίζει να ταξιδέψει το ταχύτερο δυνατό στη Συρία για να λάβει τη συγκατάθεση της Σαμίμα για τον επαναπατρισμό του παιδιού της και να προετοιμάσει την νομική διαδικασία έφεσης της απόφασης για αφαίρεση της υπηκοότητας.

Σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός των Εργατικών υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην 19χρονη να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γεννήθηκε στην Βρετανία, έχει το δικαίωμα να παραμείνει στην Βρετανία και προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις, αλλά επίσης χρειάζεται στήριξη», είπε ο Κόρμπιν στο ITV News, σε ερώτηση για την Μπέγκουμ.

«Έχει σαφέστατα το δικαίωμα να επιστρέψει στη Βρετανία. Κατά την επιστροφή της θα πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για ό,τι έχει κάνει. Και σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να αποφασισθεί αν θα να ληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια», ανέφερε ο Κόρμπιν.

Χθες, μετά την απόφαση αφαίρεσης της βρετανικής της υπηκοότητας, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαγκλαντές τόνισε ότι ανησυχεί επειδή αναφέρθηκε λανθασμένα ότι η 19χρονη Σαμίμα έχει διπλή υπηκοότητα, διαμηνύοντας ότι δεν τίθεται θέμα να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters /Anadolu /afp

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ιράν: Κρατούμενοι έραψαν τα χείλη τους - 1.500 θανατοποινίτες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας

Τουλάχιστον 424 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν από την αρχή του έτους, ενώ εκατοντάδες ακόμη βρίσκονται σε αναμονή εκτέλεσης, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights
THE LIFO TEAM
ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΥΡΠΙΑΚΟ ΚΥΠΡΟΣ

Διεθνή / Γκουτέρες: Επιτακτική ανάγκη η λύση στο Κυπριακό

ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα αποτελεί ακόμη μία σαφή απόδειξη της αφοσίωσής του στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗΣ

Διεθνή / Κρουαζιερόπλοιο με 238 επιβάτες εκκενώθηκε από τη βουλγαρική συνοριοφυλακή: Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή προχώρησε στην εκκένωση και των 186 επιβατών του ελβετικής σημαίας κρουαζιερόπλοιου Viking Ullur, που προσάραξε στον ποταμό Δούναβη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου για συνάντηση με τον Τραμπ μετά από δημοσίευμα για μεταφορά «ευαίσθητων πληροφοριών»

Προηγήθηκε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι - Τι συζήτησαν και τι αναμένεται να ακολουθήσει στο μίτινγκ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Διεθνή / Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Από πιθανή διαρροή αερίου η έκρηξη στο Mall - Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK, που μετέδωσε πλάνα έξω από το εμπορικό κέντρο της πόλης Κασίμα, είχε χαθεί η επικοινωνία με περίπου 20-30 εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ CASHLESS SOCIETY

Διεθνή / Οι χώρες που ζουν ήδη σχεδόν χωρίς μετρητά – Πώς είναι μια κοινωνία όπου το cash εξαφανίζεται

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι χώρες που προχώρησαν περισσότερο προς την εξαφάνιση των μετρητών αρχίζουν πλέον να συζητούν όχι πώς θα τα καταργήσουν, αλλά πώς θα εμποδίσουν την πλήρη εξαφάνισή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
δεν βλέπω κάποια πραγματική μεταμέλεια, μονάχα το "ε χάσαμε τον πόλεμο, οπότε ας πάω σε μια ασφαλή χωρά, που δε θα με λιντσάρουν μετριοπαθείς σύριοι/ιρακινοί, και θα περνώ επιδόματα και... έχει ο καιρός γυρίσματα"
Νομίζω ότι σαν πρώτο δείγμα της θέλησής της να αλλάξει θα ήταν καλό να πετάξει όλα αυτά τα ρούχα που φοράει, και που την υποβιβάζουν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα και να ζητήσει συγνώμη που πίστεψε ότι χάριν της οποιασδήποτε θρησκείας, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να δολοφονούν αδιακρίτως όποιους δε τους αρέσουν. Μπορεί να επικαλεστεί και το ελαφρυντικό της εφηβικής της ηλικίας και ότι δεν ήξερε τι έκανε....