ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μέρκελ: «Συγχαρητήρια σε Τσίπρα- Ζάεφ, είχα χάσει κάθε ελπίδα για λύση στο θέμα του ονόματος»

Μέρκελ: «Συγχαρητήρια σε Τσίπρα- Ζάεφ, είχα χάσει κάθε ελπίδα για λύση στο θέμα του ονόματος» Facebook Twitter
EPA
1

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για την συμφωνία στο θέμα του ονόματος έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, στην ομιλία της στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, στο Μόναχο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας και για αυτό ουσιαστικά θεωρεί ως επιτυχία ότι τελικά οι διαπραγματεύσεις καρποφόρησαν.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκονται και αυτοί στο Μόναχο για τη διάσκεψη, ενώ θα τιμηθούν με το βραβείο «Ewald von Kleist». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «είναι θετικό το ότι η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με την Τουρκία για το θέμα αυτό», αλλά και στον ρόλο του ΝΑΤΟ.

«Η Υπερατλαντική Συμμαχία συνήθιζε να εστιάζει στην Άμυνα. Συζητήσαμε με τη Γαλλία και τη διευθέτηση πολιτικών ζητημάτων, καθώς οι διαμάχες δεν μπορούν να επιλύονται μόνο με στρατιωτικά μέσα», είπε η Αγκελα Μέρκελ.

«Χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ ως άγκυρα σταθερότητας σε ταραγμένες εποχές. Το χρειαζόμαστε ως κοινότητα με κοινές αξίες», κατέληξε.

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια