Νέο τελεσίγραφο στο Μαδούρο - Απόψε το Παρίσι θα αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό

Νέο τελεσίγραφο στο Μαδούρο - Απόψε το Παρίσι θα αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό Facebook Twitter
0

Οι πιέσεις στον Νικολάς Μαδούρο αυξάνονται καθώς η Γαλλία ανακοίνωσε πως θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο Μαδούρο δεν ανακοινώσει μέχρι απόψε το βράδυ προεδρικές εκλογές.

Το νέο τελεσίγραφο έρχεται από την Ναταλί Λουαζό, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης.

«Αν μέχρι απόψε το βράδυ, ο (πρόεδρος) Μαδούρο δεν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα θεωρήσει νόμιμο να τις διοργανώσει στη θέση του ο Χουάν Γκουαϊδό και θα τον θεωρήσουμε μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα», είπε η Λουαζό σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Η ίδια απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίζοντάς την «φάρσα».

Χθες, ο Νικολάς Μαδούρο προσπάθησε να κατευνάσει τις πιέσεις κάνοντας πρόταση για εκλογές μέσα στο 2019, αλλά φαίνεται πως δεν είχε τα αποτελέσματα που ίσως επεδίωκε.

H Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Βρετανία είχαν δώσει στον Νικολάς Μαδούρο προθεσμία 8 ημερών για να προκηρύξει νέες προεδρικές εκλογές.

Το τελεσίγραφο που έχουν απευθύνει οι έξι χώρες της ΕΕλ λήγει σε μερικές ώρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM