Νάρκωνε και βίαζε 13χρονα κορίτσια - Σοκαριστική κατάθεση μάρτυρα για τον Ελ Τσάπο

Νάρκωνε και βίαζε 13χρονα κορίτσια - Σοκαριστική κατάθεση μάρτυρα για τον Ελ Τσάπο Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Ο διαβόητος μεξικανός λαθρέμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος δικάζεται στη Νέα Υόρκη, νάρκωνε και βίαζε έφηβα κορίτσια ηλικίας μερικές φορές μόλις 13 ετών, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν και επικαλούνται έναν μάρτυρα στη δίκη.

Οι λεπτομέρειες από τα έγγραφα σοκάρουν καθώς περιγράφουν πως ο Ελ Τσάπο αποκαλούσε τα ανήλικα κορίτσια «βιταμίνες» που του έδιναν «ζωή» και πώς νάρκωνε τα θύματά του με ουσίες στα ποτά τους.

Οι αποκαλύψεις αποδίδονται σε παλιό συνεργάτη του Ελ Τσάπο, τον Άλεξ Σιφουέντες, ο οποίος φέρεται να διαβεβαίωσε τις αρχές πως μια γυναίκα έστελνε φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών στο αφεντικό του καρτέλ για να μπορέσει να διαλέξει το θύμα του, πληρώνοντας για την υπηρεσία αυτή μέχρι και 5.000 δολάρια ανά κορίτσι.

Ο Σιφουέντες κατέφυγε και ο ίδιος τρεις ή τέσσερις φορές στο σύστημα αυτό με κορίτσια ηλικίας σε μερικές περιπτώσεις μόλις 15 ετών. Ο Ελ Τσάπο έκανε το ίδιο «επανειλημμένα με κορίτσια που μπορεί να ήταν μόνο 13 ετών», πρόσθεσε ο Σιφουέντες διαβεβαιώνοντας πως υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 61χρονος Ελ Τσάπο νάρκωνε μερικές φορές τα κορίτσια «με μια ουσία σε μορφή πούδρας» και με τη βοήθεια του Σιφουέντες, πριν τα βιάσει.

Ο Άλεξ Σιφουέντες, ο οποίος έζησε με τον Γκουσμάν το 2007 και το 2008, δεν ανέφερε πάντως τα γεγονότα αυτά στη διάρκεια της δίκης, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη έπειτα από ακροαματικές συνεδριάσεις τριών μηνών.

«Ο Χοακίν Γκουσμάν διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, που στερούνται οποιασδήποτε επιβεβαίωσης και θεωρήθηκαν λίγο αξιόπιστοι για να εξετασθούν στη δίκη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Ελ Τσάπο, του Εντουάρντο Μπαλαρέσο, που διαβιβάσθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δυστυχώς τέτοια έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν ακριβώς πριν αρχίσει η διάσκεψη των ενόρκων», πρόσθεσε.

Τα έγγραφα αυτά αποκαλύφθηκαν αφού τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν στη δικαιοσύνη για τη μυστικότητα που περιβάλλει τη δίκη του πρώην λαθρέμπορου ναρκωτικών.

Ο Σιφουέντες, 50 ετών, συνελήφθη το 2013 στο Μεξικό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις ΗΠΑ. Εκεί φυλακίσθηκε και συνεργάζεται με την αμερικανική δικαιοσύνη για να ελαφρύνει τη θέση του.

Ο Ελ Τσάπο, ο οποίος αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατοχή όπλων και ξέπλυμα χρήματος, κινδυνεύει με ποινή ισοβίων, αν καταδικασθεί.

Κατηγορείται ότι από το 1989 έως το 2014 επέβλεψε την εξαγωγή στις ΗΠΑ ποσότητας κοκαΐνης μεγαλύτερης των 155 τόνων.

Mε πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM