Το φονικό Polar Vortex φεύγει με ακραίο τρόπο - Έρχεται ξαφνικά η άνοιξη

Το φονικό Polar Vortex φεύγει με ακραίο τρόπο - Έρχεται ξαφνικά η άνοιξη Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Η ακραία παγωνιά του Polar Vortex που χτύπησε με δριμύτητα τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, αναμένεται να δώσει τη θέση της σε εαρινό καιρό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ήδη από σήμερα η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη και ξεκίνησε η «απόψυξη».

Λίγες μέρες μετά τις αρκτικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν κατά 30 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, αλλά αυτό θα γίνει επίσης απότομα.

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι η ταχεία απόψυξη θα είναι άνευ προηγουμένου και θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορετικά προβλήματα από αυτά που έφερε η κακοκαιρία, όπως εκρήξεις σωληνώσεων, πλημμύρες ποταμών και ζημιές στους δρόμους.

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ περίπτωση όπου έχουμε δει μια τόσο μεγάλη μετατόπιση θερμοκρασιών το χειμώνα», δήλωσε ο Jeff Masters, διευθυντής μετεωρολογίας της εταιρείας Weather Underground. «Τα προηγούμενα παγωμένα κύματα δεν είχαν ποτέ υποχωρήσει τόσο γρήγορα», πρόσθεσε.

Οι νεκροί από το ακραίο ψύχος είναι πάνω από 20 ενώ μόνο στο Ιλινόις, τα νοσοκομεία ανέφεραν περισσότερες από 220 περιπτώσεις κρυοπαγημάτων και υποθερμίας μέχρι την Παρασκευή το πρωί.

Η δραματική άνοδος της θερμοκρασίας θα προσφέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες, αλλά ίσως να είναι προσωρινή καθώς εκτιμάται πως υπάρχει πιθανότητα για ένα νέο, πιο μικρής έντασης, Polar Vortex στα τέλη Φεβρουαρίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM