Σεισμός

Κλείνει όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ ο Μαδούρο

Κλείνει όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ ο Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

Η Βενεζουέλα θα κλείσει την πρεσβεία της και όλα τα προξενεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε απόψε ο Νίκολας Μαδούρο.

Η απόφαση λήφθηκε αφότου διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον, σε απάντηση για την αναγνώριση, εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, του ηγέτη της αντιπολίτευσης ως μεταβατικού προέδρου.

Στην ομιλία του, ο Μαδούρο είπε ότι συμφωνεί με την έκκληση που απηύθυναν το Μεξικό και η Ουρουγουάη για έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από την πολιτική κρίση.

Τόνισε εξάλλου ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία γιατί δεν υπάρχουν «συνταγματικοί λόγοι» για την απομάκρυνσή του.

«Η κυβέρνηση της οποίας προΐσταμαι θα συνεχίσει να κυβερνά», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες».

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν οι ΗΠΑ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Παρά τη δεδηλωμένη αντίθεση της Ρωσίας να συζητηθεί ένα "εσωτερικό" θέμα της Βενεζουέλας, το οποίο, σύμφωνα με τη Μόσχα, δεν απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, η Ουάσινγκτον τόνισε ότι θέλει να γίνει αυτή η συνεδρίαση το Σάββατο.

Η αμερικανική πρόταση προβλέπει τη σύγκληση του Συμβουλίου στις 9 το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδας, και επαφίεται πλέον στον πρόεδρό του να επιβεβαιώσει το αν και πότε θα γίνει η συζήτηση αυτή.

Την προεδρία ασκεί αυτόν τον μήνα η Δομινικανή Δημοκρατία.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ανέφερε ότι αντικείμενο της συζήτησης θα είναι «η παρούσα κρίση στη Βενεζουέλα».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια απέκλεισε την πιθανότητα μιας τέτοιας συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας ότι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/DPA

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ