Νορβηγία: Το βίντεο με τη δολοφονία δύο τουριστριών από το ΙΚ είναι «μάλλον αυθεντικό»

Νορβηγία: Το βίντεο με τη δολοφονία δύο τουριστριών από το ΙΚ είναι «μάλλον αυθεντικό» Facebook Twitter
0

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τις δολοφονίες των δύο σκανδιναβών τουριστριών στο Μαρόκο είναι πιθανόν αυθεντικό, ανέφερε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Οι δύο τουρίστριες φέρεται να δολοφονήθηκαν από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Οι σοροί της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Όρος Άτλας, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν πως τέσσερις ύποπτοι που έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη δολοφονία είχαν δηλώσει πίστη στο ΙΚ σε βίντεο που ανήρτησαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις δολοφονίες.

Οι γυναίκες έφεραν τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, ανέφερε το Μαρόκο.

Ένα ξεχωριστό βίντεο που δείχνει τους θανάτους, το οποίο αναρτήθηκε επίσης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιθανόν αληθινό, ανέφερε η νορβηγική αστυνομία.

«Όσον αφορά την αποτίμηση του βίντεο που φέρεται να δείχνει τις δολοφονίες, απομένει ακόμα να γίνει κάποια τεχνική ανάλυση και αποτίμηση», ανέφερε σε μια δήλωση το Εθνικό Γραφείο Διερεύνησης Εγκλημάτων.

«Εξακολουθώ να πιστεύω, ωστόσο, πως έχουμε βάση για να πούμε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που να δείχνει πως αυτό το βίντεο δεν είναι αληθινό.»

Η νορβηγική αστυνομία δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμη για περισσότερα σχόλια ενώ η ομόλογή της τής Δανίας εξακολουθεί να αναλύει το βίντεο.

Οι μαροκινές αρχές δήλωσαν χθες πως εξακολουθούν να εργάζονται προκειμένου να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο.

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη νορβηγική πρεσβεία στη μαροκινή πρωτεύουσα Ραμπάτ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και για την καταδίκη της τρομοκρατίας.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει στο Facebook ότι θα συμμετάσχουν.

Αργότερα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία με πυρσούς στην Μπράιν, την παραλιακή πόλη από την οποία καταγόταν η Μάρεν Ούλαντ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την οικογένειά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM