Εντυπωσιακός «διαστημικός περίπατος» από Ρώσους κοσμοναύτες που βγήκαν να ελέγξουν ρωγμή στο Soyuz

Εντυπωσιακός «διαστημικός περίπατος» από Ρώσους κοσμοναύτες που βγήκαν να ελέγξουν ρωγμή στο Soyuz Facebook Twitter
0

Για έναν «διαστημικό περίπατο» βγήκαν δύο Ρώσοι κοσμοναύτες προκειμένου να ελέγξουν ρωγμή στο διαστημικό σκάφος Soyuz-MC9.

Οι δύο κοσμοναύτες βγήκαν με στόχο να επιλύσουν το μυστήριο μιας μικρής ρωγμής που εντοπίστηκε στη μία πλευρά του διαστημικού σκάφους Soyuz-MC9, το οποίο προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα κατασκευαστικό σφάλμα να προκάλεσε την τρύπα πλάτους 2 χιλιοστών, η οποία εντοπίστηκε τον Αύγουστο στην κάψουλα του ρωσικού Soyuz, με τη NASA να επιδιώκει να κατευνάσει τις εικασίες περί σαμποτάζ.

Ο διαστημικός περίπατος των Όλεγκ Κονονένκο και Σεργκέι Προκόπιεφ, διάρκειας έξι ωρών, ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Ελλάδας και μεταδόθηκε ζωντανά από τη Roscosmos.

«Σεργκέι, πώς τα πάμε με το χρονοδιάγραμμα», τους ρώτησαν από το κέντρο ελέγχου, έπειτα από μια ώρα.

«Εργαζόμαστε, εργαζόμαστε χαλαρά» απάντησε ο Σεργκέι Προκόπιεφ.

Οι δύο κοσμοναύτες θα πάρουν δείγματα από το εξωτερικό περίβλημα του Soyuz-MC9 προκειμένου να ρίξουν μια ματιά στην τρύπα, στο εσωτερικό τοιχίο της κάψουλας.

Η τρύπα σφραγίστηκε τον Αύγουστο, εμποδίζοντας τη διαρροή του οξυγόνου. Αξιωματούχοι είπαν ότι το πλήρωμα, τρεις Αμερικανοί αστροναύτες, δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Γερμανός, δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ