ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Πίνακας του Ρενουάρ κλάπηκε από οίκο δημοπρασιών της Βιέννης

Πίνακας του Ρενουάρ κλάπηκε από οίκο δημοπρασιών της Βιέννης Facebook Twitter
0

Ένας πίνακας του Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ κλάπηκε τη Δευτέρα από τον οίκο δημοπρασιών Dorotheum στη Βιέννη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Πρόκειται για τον πίνακα «Golfe, mer, falaises vertes» του Γάλλου ιμπρεσιονιστή. 

Η αυστριακή αστυνομία αναζητάει τρεις υπόπτους, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

«Οι άνδρες έφυγαν από το σημείο μέσω διαφορετικών εξόδων και εξαφανίστηκαν», δήλωσε η αστυνομία προσθέτοντας πως οι κλέφτες ήταν «προφανώς επαγγελματίες». 


Σύμφωνα με το euronews, η εκτιμώμενη αξία του πίνακα κυμαίνεται ανάμεσα στα 120.000 και 160.000 ευρώ και η δημοπράτησή του ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη.

Ο πίνακας είχε εκτεθεί στα πλαίσια της καθιερωμένης έκθεσης πριν τη δημοπρασία. Είχε δημιουργηθεί το 1895 και αποτελεί ένα από τα μικρά και λιγότερο γνωστά έργα του παραγωγικού Γάλλου ζωγράφου. 

Στο έργο απεικονίζεται ένα παραθαλάσσιο τοπίο.

Το «Golfe, mer, falaises vertes» ήταν κομμάτι ιδιωτικής συλλογής μέχρι το 1996 όπου και πωλήθηκε από τον Sotheby's έναντι 49.639 ευρώ, σύμφωνα με το Artnet. 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM