LIVE!

Πίνακας του Ρενουάρ κλάπηκε από οίκο δημοπρασιών της Βιέννης

Πίνακας του Ρενουάρ κλάπηκε από οίκο δημοπρασιών της Βιέννης Facebook Twitter
0

Ένας πίνακας του Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ κλάπηκε τη Δευτέρα από τον οίκο δημοπρασιών Dorotheum στη Βιέννη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Πρόκειται για τον πίνακα «Golfe, mer, falaises vertes» του Γάλλου ιμπρεσιονιστή. 

Η αυστριακή αστυνομία αναζητάει τρεις υπόπτους, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

«Οι άνδρες έφυγαν από το σημείο μέσω διαφορετικών εξόδων και εξαφανίστηκαν», δήλωσε η αστυνομία προσθέτοντας πως οι κλέφτες ήταν «προφανώς επαγγελματίες». 


Σύμφωνα με το euronews, η εκτιμώμενη αξία του πίνακα κυμαίνεται ανάμεσα στα 120.000 και 160.000 ευρώ και η δημοπράτησή του ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη.

Ο πίνακας είχε εκτεθεί στα πλαίσια της καθιερωμένης έκθεσης πριν τη δημοπρασία. Είχε δημιουργηθεί το 1895 και αποτελεί ένα από τα μικρά και λιγότερο γνωστά έργα του παραγωγικού Γάλλου ζωγράφου. 

Στο έργο απεικονίζεται ένα παραθαλάσσιο τοπίο.

Το «Golfe, mer, falaises vertes» ήταν κομμάτι ιδιωτικής συλλογής μέχρι το 1996 όπου και πωλήθηκε από τον Sotheby's έναντι 49.639 ευρώ, σύμφωνα με το Artnet. 

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM