Οι Δημοκρατικοί θα διερευνήσουν τη σχέση Τραμπ- Σαουδικής Αραβίας και πώς συνδέεται με την υπόθεση Κασόγκι

Οι Δημοκρατικοί θα διερευνήσουν τη σχέση Τραμπ- Σαουδικής Αραβίας και πώς συνδέεται με την υπόθεση Κασόγκι Facebook Twitter
0

Τους δεσμούς του Ντόναλντ Τραμπ με την Σαουδική Αραβία θα διερευνήσουν οι Δημοκρατικοί για να δουν αν η προσωπική οικονομική σχέση του με τους Σαουδάραβες επηρεάζει την στάση του ως πρόεδρος σχετικά με την δολοφονία Κασόγκι. 

Οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξάγουν έρευνα με επίκεντρο την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο πλαίσιο ενός «διεξοδικού ελέγχου» που θα γίνει του χρόνου στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε ο επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής.

Η επιτροπή θα ερευνήσει τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι όπως επίσης για τον πόλεμο στην Υεμένη, την σταθερότητα της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένεια και τη μεταχείριση του βασιλείου προς τους επικριτές του και τον Τύπο, μεταξύ άλλων θεμάτων, είπε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ στην εφημερίδα Washington Post.

Αυτό θα επιτρέψει στους Δημοκρατικού να εποπτεύσουν τον Τραμπ και τη διοίκησή του, δίνοντάς τους εξουσία να ερευνήσουν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να προχωρήσουν σε κλητεύσεις και να διεξάγουν ακροάσεις.

«Φυσικά θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στη δολοφονία του Κασόγκι. Σίγουρα θέλουμε να εξετάσουμε τι γνωρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τη δολοφονία» διαβεβαίωσε ο Σιφ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιτροπή Πληροφοριών θα εξετάσει τα ευρήματα της CIA όπως επίσης εάν η προσωπική οικονομική σχέση του Τραμπ με τους Σαουδάραβες επηρεάζει την απάντησή του ως πρόεδρος.

«Υπάρχει μια σειρά ενδεχόμενων οικονομικών συγκρούσεων συμφερόντων και προβλημάτων που το Κογκρέσο θα χρειαστεί να διαλευκάνει. Εάν οι ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις του Τραμπ καθοδηγούν την αμερικανική πολιτική με τρόπο που είναι αντίθετος προς τα συμφέροντα της χώρας, πρέπει να το βρούμε», σημείωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ