Τους δεσμούς του Ντόναλντ Τραμπ με την Σαουδική Αραβία θα διερευνήσουν οι Δημοκρατικοί για να δουν αν η προσωπική οικονομική σχέση του με τους Σαουδάραβες επηρεάζει την στάση του ως πρόεδρος σχετικά με την δολοφονία Κασόγκι. 

 

Οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξάγουν έρευνα με επίκεντρο την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο πλαίσιο ενός «διεξοδικού ελέγχου» που θα γίνει του χρόνου στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε ο επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής.

 

Η επιτροπή θα ερευνήσει τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι όπως επίσης για τον πόλεμο στην Υεμένη, την σταθερότητα της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένεια και τη μεταχείριση του βασιλείου προς τους επικριτές του και τον Τύπο, μεταξύ άλλων θεμάτων, είπε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ στην εφημερίδα Washington Post.

 

Αυτό θα επιτρέψει στους Δημοκρατικού να εποπτεύσουν τον Τραμπ και τη διοίκησή του, δίνοντάς τους εξουσία να ερευνήσουν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να προχωρήσουν σε κλητεύσεις και να διεξάγουν ακροάσεις.

 

«Φυσικά θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στη δολοφονία του Κασόγκι. Σίγουρα θέλουμε να εξετάσουμε τι γνωρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τη δολοφονία» διαβεβαίωσε ο Σιφ.

 

Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιτροπή Πληροφοριών θα εξετάσει τα ευρήματα της CIA όπως επίσης εάν η προσωπική οικονομική σχέση του Τραμπ με τους Σαουδάραβες επηρεάζει την απάντησή του ως πρόεδρος.

 

«Υπάρχει μια σειρά ενδεχόμενων οικονομικών συγκρούσεων συμφερόντων και προβλημάτων που το Κογκρέσο θα χρειαστεί να διαλευκάνει. Εάν οι ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις του Τραμπ καθοδηγούν την αμερικανική πολιτική με τρόπο που είναι αντίθετος προς τα συμφέροντα της χώρας, πρέπει να το βρούμε», σημείωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr