Επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο που ήθελε να τους κηρύξει το Χριστιανισμό

Επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο που ήθελε να τους κηρύξει το Χριστιανισμό Facebook Twitter
INDIAN COASTGUARD/SURVIVAL INTERNATIONAL
6

Τον θάνατο ενός Αμερικανού, από απειλούμενη με εξαφάνιση και επικίνδυνη φυλή στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, μετέδωσε σήμερα το BBC. 

Ένας ψαράς που μετέφερε τον άνδρα στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, δήλωσε πως η φυλή τον σκότωσε με βέλη και άφησε το πτώμα του στην παραλία. Το όνομά του ήταν John Allen Chau και τα τοπικά Μέσα αναφέρουν πως ήταν ιεραπόστολος. 

Η επαφή με τις αυτόχθονες φυλές των Ανταμάν, που ζουν σε πλήρη απομόνωση από τον κόσμο, είναι παράνομη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των μελών της φυλής (Sentinelese) κυμαίνεται ανάμεσα στα 50 και 150 άτομα. 

Επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο που ήθελε να τους κηρύξει το Χριστιανισμό Facebook Twitter
Ο ιεραπόστολος που σκοτώθηκε

Σύμφωνα με την αστυνομία εφτά ψαράδες έχουν συλληφθεί για την παράνομη μεταφορά του Αμερικανού στο νησί, ενώ σύμφωνα με τοπικά Μέσα ο Αμερικανός ήθελε να συναντήσει την φυλή και να κηρύξει τον χριστιανισμό. 

«Η αστυνομία δήλωσε πως ο Chau είχε παλιότερα επισκεφθεί τη νήσο του Βόρειου Σέντινελ περίπου τέσσερις ή πέντε φορές, για να βοηθήσεις τους ντόπιους ψαράδες», δήλωσε στο BBC Hindi ο δημοσιογράφος Subir Bhaumik, που καλύπτει τα νησιά για χρόνια. 

«Ο αριθμός των μελών που ανήκουν στη φυλή των Sentinelese είναι τόσο μικρός, δεν καταλαβαίνουν καν το πώς χρησιμοποιείται το χρήμα. Είναι για την ακρίβεια παράνομο να έχει κάποιος οποιαδήποτε επαφή μαζί τους»

Το 2017, η κυβέρνηση της Ινδίας, διακήρυξε πως όποιος φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί τις ιθαγενείς φυλές των Ανταμάν θα τιμωρείται με φυλάκιση που θα μπορεί να αγγίξει και τα τρία χρόνια. 

Ο δημοσιογράφος του BBC News, Geeta Pandey περιγράφει πως άκουσε για πρώτη φορά για τους Sentinelese το 2004 μετά το τσουνάμι που σάρωσε τον Ινδικό Ωκεανό. 

Επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο που ήθελε να τους κηρύξει το Χριστιανισμό Facebook Twitter
Η φυλή στο νησί

«Ήμουν στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου από τις αρχές λίγες μέρες μετά, όταν μας ανακοίνωσαν πως τα μέλη των απομονωμένων φυλών είχαν επιβιώσει. Ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού σε περιπολία πέταξε πάνω από το νησί του Βόρειου Σέντινελ στο αρχιπέλαγος όπου ζουν οι Sentinelese για να πραγματοποιήσει έλεγχο.»

«Όταν πλησίαζαν για να εξετάσουν καλύτερα την περιοχή, μέλη της φυλής εκτόξευσαν βέλη εναντίον τους. 'Έτσι μάθαμε πως ήταν ασφαλής'», δήλωσε ο πιλότος στους δημοσιογράφους. 

Οι Sentinelese περιγράφονται συχνά ως η πλέον επικίνδυνη φυλή στον κόσμο και σε αντίθεση με άλλες απειλούμενες αφρικανικές φυλές στο αρχιπέλαγος έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για 60.000 χρόνια.

To 2006, η οργάνωση Survival International ανακοίνωσε πως η φυλή σκότωσε δυο ψαράδες που παράνομα προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο νησί. 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το AFP, ο Chau προσπάθησε και απέτυχε να αποβιβαστεί στο νησί στις 14 Νοεμβρίου. Προσπάθησε ξανά δυο μέρες μετά. 

«Του επιτέθηκαν με βέλη, αλλά συνέχισε να προχωράει. Οι ψαράδες είδαν τους ιθαγενείς να δένουν ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του και να τραβάνε το σώμα του. Φοβήθηκαν και έφυγαν».

Το σώμα του Chau εντοπίστηκε στις 20 Νοεμβρίου. «Είναι μια δύσκολη επίθεση για την αστυνομία», δήλωσε ο Subir Bhaumik. «Δεν μπορείς καν να συλλάβεις τους Sentinelese.»

Πολλές παγκόσμιες οργανώσεις όπως η λονδρέζικη Survival International πραγματοποιούν καμπάνιες για τη σωτηρία των αυτοχθόνων πληθυσμών των Ανταμάν. 

Οι δυο υπό εξαφάνιση φυλές των Ανταμάν, οι Jarawa και Sentinelese είναι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες και η επαφή με τον έξω κόσμο θα τους βάλει σε κίνδυνο να προσβληθούν από κάποια νόσο.

Οι Sentinelese είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι: η πλήρης απομόνωσή τους σημαίνει πως είναι πιθανό να μην έχουν ανοσία ούτε στις πιο απλές αρρώστιες, όπως η γρίπη και η ιλαρά. 

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτοκτονικός; ή Βλαξ; Δεν ξέρω.Λεπτομερώς:https://www.atlasandboots.com/north-sentinel-island/Τα άτομα αυτής της φυλής που -φυσικά- έχει την δική της γλώσσα unintelligible στους λοιπούς natives του συμπλέγματος andaman, λέγεται πως είναι αυθεντικοί κυνηγοί τροφοσυλλέκτες, δεν έχουν τεχνογνωσία γεωργίας, ούτε της φωτιάς, παρ' ολ' αυτά βρίσκουν χρήσεις για τα αντικείμενα που ξεβράζει ο πολιτισμός μας στις ακτές του Sentinele. Από τον 19ο αι. που έχει επιχειρηθεί κάποιες φορές επαφή, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είχε, με κάποιον τρόπο, "άδοξο" αποτέλεσμα. Ακόμη και η ινδική κυβέρνηση θεωρεί την νήσο και τα κοντινά της ύδατα αυτόνομα. Leave them alone!Αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελούσε τακτική των βρετανων αποικιοκρατών να απαγάγουν άτομα από φυλές που δεν είχαν "φιλικές" διαθέσεις, να τα κρατούν για κάποιο διάστημα κοντά τους και μετά να τα απελευθερώνουν πίσω στους δικούς τους, έχοντάς τους παράλληλα γεμίσει με δώρα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν ότι οι εκάστοτε "απολίτιστοι" θα μετέφεραν στους δικούς τους ότι οι άγγλοι είναι σούπερ σημαίνουσες υπάρξεις και ότι θα ήταν καλό να σταθούν όλοι κλαρίνο στους υπερανθρώπους. Στην περίπτωση των sentilenese όμως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι όπως τα περίμεναν. Απήγαγαν 2 γηραιά άτομα και 4 παιδιά, τα γηραιά άτομα, -πιθανότατα λόγω μηδαμινής ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού τους στις δυτικές ασθένειες- πέθαναν στο πι και φι και οι βρετανοί, πράγματι, επέστρεψαν τα παιδιά με δώρα, αλλά δεν το έκριναν καθόλου σκόπιμο (ορθώς προφανώς) να συνεχίσουν την επαφή.
Σκέψου να έχεις ναυαγήσει, να θαλασσοδέρνεσαι σε ένα σωστικό βαρκάκι για ημέρες και νύχτες, ξαφνικά διακρίνοντας στον ορίζοντα στεριά ευχαριστώντας όλο ικανοποίηση τον Θεό!..μόνο που η ακτή που σε οδηγεί το κύμα, είναι η ακτή των φυλών Ανταμάν...
Ο Χριστιανισμός λες ότι λέει μ____ς. Πες μου εσύ μία μ____α που είπε ο ίδιος ο Χριστός και αιτιολόγησε την ότι είναι μ____α. Ο Χριστός έτσι; Όχι οι μετέπειτα ιεραπόστολοι και παπάδες.
Εσύ πιστεύεις πως θα τους έλεγε αυτά που είπε ο Χριστός ή αυτά που λένε τα Ευαγγέλια; Γιατί ο ίδιος στις δηλώσεις του έλεγε πως θέλει να διαδώσει τα Ευαγγέλια. Όπως ακριβώς και ο χριστιανισμός, ο οποίος δεν διασπείρει μόνο τα λόγια του ίδιου του Χριστού, που είναι ελάχιστα, αλλά αυτά που έγραψαν άλλοι, αργότερα, και δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές κοινωνίες, ίσως και καμιά σχέση με αυτά που είπε ο ίδιος ο Χριστός.Ασ