Το κατάστημα ΙΚΕΑ στην Κατάνια της Ιταλίας αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σε αδέσποτους σκύλους και να τους προσφέρει ένα καταφύγιο στους κρύους μήνες του χειμώνα. 

 

Οι υπάλληλοι της επιχείρησης όχι μόνο φροντίζουν και ταΐζουν τους σκύλους αλλά κάποιοι πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα, υιοθετώντας μερικούς από αυτούς. 

 

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook δείχνει κάποια σκυλιά να ξαπλώνουν ήρεμα κι ευτυχισμένα ανάμεσα στα εκθεσιακά έπιπλα του καταστήματος. Το βίντεο δημοσίευσε η Martine Taccia, σχολιάζοντας πως έμεινε έκπληκτη με την πρωτοβουλία του καταστήματος. 

 

«Μια πολύ καλή ιδέα για να δώσεις καταφύγιο σε αδέσποτα όταν έξω βρέχει. Εξεπλάγην ευχάριστα, δεν είναι ένα συνηθισμένο θέαμα», εξήγησε η ίδια, μιλώντας στο The Dodo.

 

 

Φωτογραφίες από τους αδέσποτους σκύλους εντός τους καταστήματος δημοσίευσαν όμως κι άλλοι χρήστες/ επισκέπτες του ΙΚΕΑ, που επίσης ενθουσιάστηκαν με την πρωτοβουλία. 

 

Αν και η συγκεκριμένη αλυσίδα δεν επιτρέπει την είσοδο σε σκύλους, παρά μόνο αν πρόκειται για σκύλους-βοηθούς, γενικά τα ΙΚΕΑ συχνά προωθούν διάφορες δράσεις υπέρ των ζώων. Το 2014 είχαν συνεργαστεί με οργανώσεις για ένα πρότζεκτ που ονομαζόταν «Home For Hope», στο πλαίσιο του οποίου τοποθέτησαν φωτογραφίες από σκύλους σε κανονικό μέγεθος, από χαρτόνι, ανάμεσα στα έπιπλα για να προωθήσουν την υιοθεσία. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Ikea #dog #love #halloween ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgio E Monica Scalone (@gscalone82) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Adoro gli svedesi per questo: con Ikea anche i randagi hanno una casa ?❤️ ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vale.Ant (@valeria_antipatico) στις

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dove c'è Ikea c'è casa.... ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Davide Finocchiaro (@davide_finocchiaro) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My favorite stray in Sicily.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη noahromley (@noahromley) στις