Ξεκίνησε η δίκη του «Ελ Τσάπο»- Υποψήφιος ένορκος του ζήτησε αυτόγραφο

Ξεκίνησε η δίκη του «Ελ Τσάπο»- Υποψήφιος ένορκος του ζήτησε αυτόγραφο Facebook Twitter
EPA
0

Μια περίεργη εξέλιξη στη δίκη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν, ενός από τους πιο διαβόητους εμπόρους ναρκωτικών του πλανήτη. Ένας υποψήφιος ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο. 

Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα επιλογής ενόρκων στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Ο Μεξικανός «βαρώνος των ναρκωτικών» κατηγορείται πως εισήγαγε στις ΗΠΑ συνολικά πάνω από 200 τόνους ναρκωτικών. 

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 μήνες. 

Στη χτεσινή πρώτη μέρα επιλογής ενόρκων ο υποψήφιος, που ζει στη Νέα Υόρκη για περίπου 20 χρόνια άλλα έχει γεννηθεί στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ανέφερε πως του αρέσουν οι αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές και ότι γνωρίζει καλά το θέμα του εμπορίου ναρκωτικών, λόγω της καταγωγής του.

Το Μεντεγίν έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο καθώς ήταν το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σήμερα, ο νεαρός φαίνεται ότι ρώτησε έναν κλητήρα του δικαστηρίου αν θα μπορούσε να έχει το αυτόγραφο του Ελ Τσάπο, ο οποίος ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στις ΗΠΑ, μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ένας από τους εισαγγελείς ζήτησε να απορριφθεί από ένορκος ο νεαρός, επειδή είναι «ερωτευμένος» με τον Ελ Τσάπο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως είχε διαφορετική άποψη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως και ο ίδιος έχει στην κατοχή του αυτόγραφο του Τσαρλς Μάνσον και δύο ηγετών της Χαμάς. «Προφανώς δεν είμαι οπαδός τους. Ίσως τον ενδιαφέρουν απλά αυτόγραφα από κακόφημους διάσημους. Όπως και εμένα».

Ο δικαστής παρενέβη και  ρώτησε τον υποψήφιο ένορκο γιατί ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο. Και εκείνος απάντησε: «Επειδή είμαι κάπως θαυμαστής του».

Ως αποτέλεσμα, τον διέγραψαν αμέσως από τον κατάλογο των πιθανών ενόρκων.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος που καθόταν στο εδώλιο φάνηκε να διασκεδάζει με το περιστατικό αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, New York Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM