Υπόθεση Κατσίφα: Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα για ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα

Υπόθεση Κατσίφα: Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα για ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα Facebook Twitter
0

Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η οικογένεια του 35χρονου ομογενή είχε ζητήσει να έρθει στο Αργυρόκαστρο όπου βρίσκεται η σορός του, Έλληνας πραγματογνώμονας προκειμένου να διενεργήσει δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Οι αλβανικές αρχές διαμηνύουν ότι οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ληφθεί με την εξέταση που εκπονήθηκε από τον Αλβανό ιατροδικαστή. Πληροφορίες θέλουν, η οικογένεια να επαναλάβει το εν λόγω αίτημα εντός της ημέρας μέσω του προξένου.

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου. Έχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ήπειρο» 

Η μητέρα του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία ύστερα από καταδίωξη μίλησε στον Σκάι για όσα συνέβησαν. 

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου. Έχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ήπειρο», δήλωσε η μητέρα του.  «Οι αρχές ήθελαν να μας δώσουν τη σορό του από την πρώτη μέρα, αλλά εμείς κάνουμε έρευνες, να μας βοηθήσουν οι ιατροδικαστές από τα Γιάννενα», ανέφερε η ίδια, τονίζοντας πως οι αρχές δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε.

Σε συνέχεια των δηλώσεών της, η μητέρα του 35χρονου δήλωσε: «Δεν φοβόταν το παιδί μου», ενώ επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του.

«Εδώ - του έλεγα - υπάρχουν αρπακτικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το μόνο που έκανε είναι ότι σήκωνε σημαίες γιατί το παιδί μου έφυγε έξι χρονών από την Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι πέραν από το «ότι κάθε 28η Οκτωβρίου στόλιζε το χωριό και την Αγία Σκέπη», δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία.

«Ήθελαν να το λυγίσουν το παιδί μου (...) Το παιδί μου δεν το συνέλαβαν, έβαλαν τα σκυλιά του στρατού να μυρίσουν το μπουφάν του για να τον βρουν», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 35χρονου.

Ερωτηθείσα δε για το αν επιθυμεί να φύγει από την περιοχή που διαμένει μετά το τραγικό περιστατικό, η κ. Κατσίφα απαντά αρνητικά: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ από αυτόν τον τόπο, θα μείνω δίπλα στον γιό μου», λέει χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM