Υπόθεση Κατσίφα: Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα για ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα

Υπόθεση Κατσίφα: Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα για ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα Facebook Twitter
0

Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η οικογένεια του 35χρονου ομογενή είχε ζητήσει να έρθει στο Αργυρόκαστρο όπου βρίσκεται η σορός του, Έλληνας πραγματογνώμονας προκειμένου να διενεργήσει δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Οι αλβανικές αρχές διαμηνύουν ότι οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ληφθεί με την εξέταση που εκπονήθηκε από τον Αλβανό ιατροδικαστή. Πληροφορίες θέλουν, η οικογένεια να επαναλάβει το εν λόγω αίτημα εντός της ημέρας μέσω του προξένου.

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου. Έχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ήπειρο» 

Η μητέρα του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία ύστερα από καταδίωξη μίλησε στον Σκάι για όσα συνέβησαν. 

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου. Έχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ήπειρο», δήλωσε η μητέρα του.  «Οι αρχές ήθελαν να μας δώσουν τη σορό του από την πρώτη μέρα, αλλά εμείς κάνουμε έρευνες, να μας βοηθήσουν οι ιατροδικαστές από τα Γιάννενα», ανέφερε η ίδια, τονίζοντας πως οι αρχές δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε.

Σε συνέχεια των δηλώσεών της, η μητέρα του 35χρονου δήλωσε: «Δεν φοβόταν το παιδί μου», ενώ επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του.

«Εδώ - του έλεγα - υπάρχουν αρπακτικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το μόνο που έκανε είναι ότι σήκωνε σημαίες γιατί το παιδί μου έφυγε έξι χρονών από την Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι πέραν από το «ότι κάθε 28η Οκτωβρίου στόλιζε το χωριό και την Αγία Σκέπη», δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία.

«Ήθελαν να το λυγίσουν το παιδί μου (...) Το παιδί μου δεν το συνέλαβαν, έβαλαν τα σκυλιά του στρατού να μυρίσουν το μπουφάν του για να τον βρουν», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 35χρονου.

Ερωτηθείσα δε για το αν επιθυμεί να φύγει από την περιοχή που διαμένει μετά το τραγικό περιστατικό, η κ. Κατσίφα απαντά αρνητικά: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ από αυτόν τον τόπο, θα μείνω δίπλα στον γιό μου», λέει χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM