Οι πιλότοι της Ryanair σε 4 χώρες προχωρούν σε 24ωρη απεργία - Ακυρώσεις πτήσεων

Οι πιλότοι της Ryanair σε 4 χώρες προχωρούν σε 24ωρη απεργία - Ακυρώσεις πτήσεων Facebook Twitter
1

Οι πιλότοι της Ryanair στη Γερμανία θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους.  

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν ήδη εξαγγελθεί στην Ιρλανδία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Η εταιρία έχει ήδη ακυρώσει το 6% από τις 2.400 και πλέον πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη για την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα των απεργιών.

Η Ryanair ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε συλλογικές συμβάσεις με το προσωπικό της στην Ευρώπη.

Η κινητοποίηση των πιλότων που εδρεύουν στη Γερμανία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 04:01 ώρα Ελλάδας, επηρεάζοντας όλες τις πτήσεις από τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC).

Το VC ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες με τη διοίκηση τερματίστηκαν χωρίς την πρόοδο την οποία προσδοκούσαν και έδωσαν περιθώριο στη Ryanair έως τη Δευτέρα για να παρουσιάσει μια νέα προσφορά.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών και βελτιωμένες συνθήκες εργασίες για τους πιλότους της Ryanair, αλλά ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ryanair απέκλεισε την όποια αύξηση στις δαπάνες για το προσωπικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM