Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό

Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό Facebook Twitter
5

Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε για δύο μήνες τα ωράρια των εργαζομένων της και είδε την αποδοτικότητά τους να αυξάνεται κατακόρυφα.

Για δύο μήνες, η εταιρία διαχείρισης ακινήτων, Perpetual Guardian, μείωσε από πέντε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, αλλά συνέχιζε να τους πληρώνει κανονικά. 

Η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο και το Business School του Ώκλαντ, τα οποία, μάλιστα, έφεραν στο φως πριν λίγες μέρες τα αποτελέσματά της. 

Όπως αποδείχτηκε, η αποδοτικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε. Ενώ πριν τη δοκιμή, μόλις το 54% των εργαζομένων δήλωνε πως μπορούσε να συνδυάσει αρμονικά επαγγελματική και προσωπική ζωή, μετά το πέρας της, το ποσοστό έφτασε στο 78%.

Το άγχος μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ η ικανοποίησή τους συνολικά για τη ζωή τους αυξήθηκε κατά 5%.

Όλα αυτά συνέβαλαν στο να αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους.

Όπως παραδέχθηκε η Έλεν Ντιλέινι, λέκτορας του Business School στο Ώκλαντ, τα νέα ωράρια έκαναν τους εργαζομένους να αφοσιωθούν περισσότερο στην εργασία τους, ενώ από την άλλη φαίνεται να μειώθηκε ακόμη και ο χρόνος που χρησιμοποιούσαν το ίντερνετ για θέματα που δε σχετίζονταν με τη δουλειά. 

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Άντριου Μπερνς, δήλωσε πως θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα το σχέδιο. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως πήραν διαστάσεις, με τον Υπουργό Εργασίας της Νέας Ζηλανδίας να τα χαρακτηρίζει «πολύ ενδιαφέροντα» και να παροτρύνει κι άλλες εταιρίες να το δοκιμάσουν. 

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η καλύτερη απόδειξη για το πόσο λάθος κάνουν (ακόμα και για την ίδια τους την τσέπη) οι υπέρμαχοι των νεοφιλελεύθερων ιδεών που προσπαθούν να πείσουν ότι η αύξηση του χρόνου εργασίας, τα ελαστικά ωράρια και η "ευελιξία-λάστιχο" αυξάνουν την παραγωγικότητα και, συνεπώς, τη συλλογική ευημερία.
Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Η ν.ζηλανδια κ όλος ο αγγλοσαξωνικός κοσμος έχει φουλ νεοφιλελε οικονομία. Μπορούν κ εφαρμόζουν το κ μοντελο αυτό μιας κ δεν πληρώνουν για βύσματα αργομισθίες σε εφορίες για να καθαρίζουν σε νομενκλατούρες η σε μπαζιανες ειδιπ. Τι είναι ο φιλελευθερισμός κ τι ο σοσιαλισμος τελικά: στο 2ο αποφασίζει το κράτος κ η νομεκλατουρα τι πώς γιατί κ με ποιους όρους παράγεται κάποιο αγαθό. Στο νεοφιλελε (δηλαδή στη Δανία Σουηδία Νορβηγία ΗΒ Ιρλανδία Ολλανδία κλπ κλπ) αποφασιζει κατανεμημένα αυτό που λέγεται αγορά. Κοινωνικς δίκαιη 4 μέρες την εβδομάδα εργασία μόνο σε χώρους που εφαρμόζεται η ελεύθερη αγορά μπορεί να υπάρξει.
Αποφασίζει η αγορά = νόμος της ζούγκλας. Και εδώ κατά κάποιον τρόπο η αγορά αποφασίζει, αφού οι έχοντες έχουν πολύ καλή και στενή σχέση με τη νομοθετική εξουσία «βλέπε νομενκλατούρα»
Lykum αν το οτι και 2 επιλεγουμε να διαβαζουμε την λειτουργουντα σε περιβαλλον αγορας λαιφο κ οχι την κρατικα ελεγχομενη ραδιοτηλεοραση ειναι νομος της ζουγκλας πρέπει να ξαναδεις το τι σημαινει ζουγκλα.
Είναι εντελώς διαφορετικό το πεδίο της ενημέρωσης και μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό.Νόμος ελεύθερης αγοράς είναι για παράδειγμα η αγορά ενοικίασης ακινήτων, που η ενοικίαση σπιτιού ισοδυναμεί με σαφάρι στην Αφρική για τους γνωστούς λόγους...Υ.Γ.Όποιος νομίζει πως υπάρχει μέσο ενημέρωσης που δεν μεροληπτεί πουθενά ή δεν έχει ατζέντα, φυσικά και δεν ζει στη ζούγκλα, ζει στη «ντίσνεϊλαντ»