Σήμερα η απόφαση των ΗΠΑ για τους δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο από την ΕΕ

Σήμερα η απόφαση των ΗΠΑ για τους δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο από την ΕΕ Facebook Twitter
EPA/DAVID HECKER
0

Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο με την Ε.Ε., αλλά εάν υπάρξει κλιμάκωση ή όχι, αυτό θα εξαρτηθεί από την Ε.Ε., δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Oυίλμπουρ Ρος σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro.

Η απόφαση των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα κι αλουμινίου από την Ε.Ε. στην αμερικανική αγορά, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα είτε πριν το άνοιγμα των χρηματαγορών, είτε μετά το κλείσιμό τους, είπε ο ίδιος.

«Δεν επιθυμούμε έναν εμπορικό πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρος.

«Εξαρτάται από την Ε.Ε. ν' αποφασίσει εάν θέλει να προχωρήσει στην εφαρμογή αντιποίνων. Η επόμενη ερώτηση θα μπορούσε να είναι: πως θα αντιδράσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ; Είδατε την αντίδρασή του όταν η Κίνα αποφάσισε να εφαρμόσει αντίποινα», ανέφερε.

«Εάν υπάρξει μία κλιμάκωση, αυτή θα προκληθεί από μία ενδεχόμενη απόφαση της Ε.Ε. να εφαρμόσει αντίποινα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM