Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη εκδώσει νέα βίζα στον ρώσο ολιγάρχη και ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, και δεν είναι σαφές πότε και εάν θα το κάνουν σύμφωνα με ρωσικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης και άτομα που γνωρίζουν τον επιχειρηματία.

 

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι ο 13ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία με καθαρή αξία 9,3 δις £, κατείχε επιχειρηματική βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο που έληξε πριν από αρκετές εβδομάδες. Έχει υποβάλει αίτηση για νέα βίζα, αλλά δεν του έχει ακόμη χορηγηθεί.

 

Η έλλειψη βίζας είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να χάσει τον τελικό του FA Cup ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ.

 

Ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς, δήλωσε ότι δεν του έχει γίνει επισήμως άρνηση βίζας, αλλά ότι αυτή τη φορά παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο και δεν ήταν ξεκάθαρο το γιατί.


Ένας εκπρόσωπος του μεγιστάνα αρνήθηκε να σχολιάσει αποκαλώντας το θέμα «προσωπικό».

 

Ωστόσο τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ίσως ο Αμπράμοβιτς είναι θύμα της έντασης μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας που έχει κλιμακωθεί μετά τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου μυστικού πράκτορα Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του στο Σάλισμπερι τον Μάρτιο.

 

Η καθυστέρηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Bell, το οποίο έγραψε την Κυριακή ότι η βίζα του Αμπράμοβιτς είχε λήξει πριν από τρεις εβδομάδες και ότι το ιδιωτικό του Boeing 767 ταξίδεψε τελευταία φορά στο Λονδίνο την 1η Απριλίου. 

 

Ένα δεύτερο πρόσωπο που γνωρίζει τον Αμπράμοβιτς δήλωσε στον Guardian ο ρώσος επιχειρηματίας δεν είχε λάβει ακόμη μια σταθερή απάντηση από τις βρετανικές αρχές.

 

Ο Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι το 2003.