Μυστήριο για τον ντετέκτιβ Πουαρό χαρακτηρίζει την υπόθεση Σκριπάλ ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο

Μυστήριο για τον ντετέκτιβ Πουαρό χαρακτηρίζει την υπόθεση Σκριπάλ ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται κάποιον σαν τον μυθιστορηματικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό για να λυθεί, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο.

Δεκαοχτώ ημέρες μετά το χτύπημα, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του, Γιούλια, βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Βρετανία κατηγορεί ανοικτά τη Ρωσία για απόπειρα δολοφονίας, παρασκευή και κατοχή χημικών όπλων αλλά το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη και επιμένει πως οι βρετανικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν αποδείξεις.


Ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Γιακοβένκο ερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου αν η χώρα του αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν αστείο, αφού η πρεσβεία έγραψε στο Twitter πως, χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη στο Σάλσμπερι, χρειάζεται ο Πουαρό, ο ήρωας που δημιούργησε η Άγκαθα Κρίστι στα αστυνομικά μυθιστορήματά της.


Ο πρεσβευτής υπερασπίσθηκε ωστόσο την ανάρτηση της πρεσβείας.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία», δήλωσε ο Γιακοβένκο στους δημοσιογράφους. «Η έρευνα είναι διαβαθμισμένη. Δεν ξέρουμε το κίνητρο της βρετανικής κυβέρνησης και για αυτό λέμε πως αυτή η υπόθεση είναι τόσο περίπλοκη που χρειαζόμαστε τη σοφία ενός προσώπου σαν τον Πουαρό για την έρευνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ