Εργαζόμενος του γαλλικού προξενείου κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων στη Δυτική Όχθη

Εργαζόμενος του γαλλικού προξενείου κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Γάλλος εργαζόμενος στο γενικό προξενείο της Γαλλίας στην Ιερουσαλήμ συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε λαθρεμπόριο όπλων από τη Λωρίδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, ο Ρομέν Φρανκ φέρεται να μετέφερε περίπου 70 πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας, επεσήμανε η Σιν Μπετ.

Συνελήφθη πριν αρκετές εβδομάδες και σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε αυτόν και σε ορισμένους Παλαιστίνιους, φερόμενα μέλη του δικτύου λαθρεμπόρων.


Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ εξήγησε ότι ο ύποπτος είναι «μέλος του γενικού προξενιού στην Ιερουσαλήμ» και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της την υπόθεση και συνεργάζεται με τις ισραηλινές αρχές.


Ο ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε η Σιν Μπετ για ένα παλαιστινιακό δίκτυο που μετέφερε λαθραία στρατιωτικού τύπου όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, στη Δυτική Όχθη.


«Ο εργαζόμενος στο προξενείο περνούσε τα όπλα (...) τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας όχημα του γαλλικού προξενείου, το οποίο υποβαλλόταν σε λιγότερους ελέγχους στο πέρασμα Ερέζ (στα σύνορα Ισραήλ- Γάζας), όπως συνηθίζεται με τέτοιου τύπου οχήματα», ανακοίνωσε η Σιν Μπετ.


Αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι το κίνητρο του Γάλλου ήταν οικονομικό, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM