ΤΩΡΑ!

Αφρίν: Οικογένειες αμάχων συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Αφρίν: Οικογένειες αμάχων συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους Facebook Twitter
EPA
0

Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την πόλη Αφρίν της Συρίας κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους συριακές πολιτοφυλακές έχουν στόχο την Αφρίν στο πλαίσιο επιχείρησης που έχουν εξαπολύσει από τον Ιανουάριο κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική Συρία.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι οι οικογένειες εγκατέλειψαν την πόλη με λεωφορεία και αυτοκίνητα και κατευθύνθηκαν προς τα Νουμπλ και Αλ Ζάχρα, χωριά που είναι φιλοκυβερνητικά.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ των YPG κατά των τουρκικών δυνάμεων στην σύγκρουση στην Αφρίν.

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM