Θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών θέλει ο Τραμπ

Θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών θέλει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Πέμπτη πως η επιβολή της θανατικής ποινής σε διακινητές ναρκωτικών έχει αποτελεσματικότητα και ισχυρίστηκε ότι οι χώρες που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο εξασφαλίζουν απτά οφέλη.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ' αλήθεια μεγάλη ζημιά», υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κρίση των οπιοειδών, η οποία συνεχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

«Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (...) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ' ό,τι εμείς», συνέχισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον ομόλογό του των Φιλιππίνων, τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε για τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει -σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτού του αιματηρού «πολέμου», τον οποίο καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει χιλιάδες άτομα.

«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρέμπορους ναρκωτικών (...). Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές» που επιβάλλονται, τόνισε ο Τραμπ.

«Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM