Στην εκκένωση των χωριών κάτω από το ηφαίστειο Mayon προχωρούν οι αρχές των Φιλιππίνων, εξαιτίας των πιδάκων στάχτης που εκτινάσσονται από το ενεργό ηφαίστειο, στην επαρχία Αλμπάι.


Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας ανακοίνωσε πως παρακολουθεί στενά την δραστηριότητα του Mayon, η τελευταία έκρηξη του οποίου είχε σημειωθεί το 2014.


Το επίπεδο συναγερμού παραμένει για την ώρα χαμηλό, αν και για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται στους πολίτες να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των έξι χιλιομέτρων, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «ζώνη μόνιμου κινδύνου».


Η στάχτη ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε ηλικιωμένους, παιδιά και ανθρώπους με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, και για τον λόγο αυτό οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να σεβαστούν τις οδηγίες εκκένωσης.


Για την ώρα οι αρχές δεν έχουν δώσει τον ακριβή αριθμό των κατοίκων, που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Η πιο καταστροφική καταγεγραμμένη έκρηξη του ηφαιστείου ήταν αυτή του Φεβρουαρίου του 1841, όταν η λάβα που εξαπέλυσε έθαψε μία ολόκληρη πόλη, σκοτώνοντας περίπου 1.200 κατοίκους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr