1.750 λίρες για 10 ημέρες: Η Βρετανία βάζει σε εφαρμογή τα «ξενοδοχεία καραντίνας»

1.750 λίρες για 10 ημέρες: Η Βρετανία βάζει σε εφαρμογή τα «ξενοδοχεία καραντίνας» Facebook Twitter
0

Οι επιβάτες που φτάνουν από σήμερα στην Αγγλία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η «κόκκινη λίστα» των 33 χωρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και το Νότια Αφρική και οι νέοι κανονισμοί, που έχουν στόχο να σταματήσει η εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού στη χώρα, αφορούν ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί σε ένα από αυτά τα μέρη τις τελευταίες 10 ημέρες. 

Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν προκαταβολικά κράτηση και να πληρώνουν 1.750 λίρες προκειμένου να περάσουν καραντίνα 10 ημερών σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία. Το ποσό καλύπτει το κόστος διαμονής στο ξενοδοχείο, την μετακίνηση και το τεστ για κορωνοϊό. 

«Καθώς αυτός ο θανατηφόρος ιός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Καθώς αυτός ο θανατηφόρος ιός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε. 

Η κυβέρνηση είπε ότι έχει συνάψει συμφωνία με 16 ξενοδοχεία μέχρι στιγμής, παρέχοντας 4.963 δωμάτια για το νέο σύστημα καραντίνας, ενώ σε κατάσταση αναμονής για τη χρήση τους έχουν τεθεί άλλα 58.000 δωμάτια.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Σκωτία από το εξωτερικό -και όχι μόνο εκείνοι από χώρες υψηλού κινδύνου- πρέπει πλέον να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας. 

Όσοι ταξιδεύουν από «κόκκινες χώρες» προς Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για καραντίνα στην Αγγλία, καθώς κανένας προορισμός δεν διαθέτει απευθείας διεθνείς πτήσεις. 

1.750 λίρες για 10 ημέρες: Η Βρετανία βάζει σε εφαρμογή τα «ξενοδοχεία καραντίνας» Facebook Twitter

Οποιοσδήποτε επιβάτης κληθεί να μείνει να ξενοδοχείο καραντίνας στην Αγγλία πρέπει να κλείσει από πριν δωμάτιο μέσω ίντερνετ χρησιμοποιώντας ένα κυβερνητικό portal. 

Το επιπλέον κόστος για έναν έξτρα ενήλικα ή για ένα παιδί άνω των 12 ετών είναι 650 λίρες και για παιδί ηλικία 5-12 ετών είναι 325 λίρες. 

Για όσους δεν μπουν σε καραντίνα στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 μέχρι και 10.000 λιρών, ενώ αν κάποιος πει ψέματα σχετικά με το αν βρέθηκε σε χώρα της «κόκκινης λίστας» προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών. 

Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα τεστ για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία, με δυο τεστ απαραίτητα στη διαδικασία της καραντίνας. Θα χρειάζεται να κάνουν τεστ την δεύτερη και την όγδοη ημέρα καραντίνας, είτε βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο είτε στο σπίτι τους. Τα τεστ, που διεξάγονται από τον NHS, θα κοστίζουν στους ταξιδιώτες 210 λίρες. Όσοι δεν υποβληθούν σε τεστ αντιμετωπίζουν πρόστιμο 2.000 λιρών. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ