Έκκληση Ολάντ: Πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία

Έκκληση Ολάντ: Πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία Facebook Twitter
0


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι θα πρέπει "να γνωρίζει κανείς πότε να σταματά μια απεργία", επαναλαμβάνοντας τη διάσημη δήλωση που είχε κάνει το 1936 ο τότε γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ζητώντας να πάψουν οι κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.


"Υπάρχει κάποια στιγμή όπου, σύμφωνα με μια διάσημη ρήση, πρέπει να ξέρεις να σταματάς μια απεργία", είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Voix du Nord. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γάλλου προέδρου θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.


Τον Ιούνιο του 1936, όταν ανέβηκε στην εξουσία το Λαϊκό Μέτωπο, ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων, ο Μορίς Τορέζ, ο τότε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, δήλωσε ότι "θα πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία, αφού έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα", όπως ήταν η εβδομάδα 40 ωρών εργασίας και η 15μερη άδεια μετ' αποδοχών.


Για τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, "η κυβέρνηση έδειξε τη θέλησή της για διάλογο", κυρίως με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις οδικές μεταφορές, την πολιτική αεροπορία και τους σιδηροδρόμους.


Τέσσερις ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro 2016, η γαλλική κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις εκκλήσεις της για να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη χώρα εδώ και τρεις μήνες. Οι εργατικές κινητοποιήσεις "προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου", συνέχισε ο πρόεδρος Ολάντ, ζητώντας από όλους "να αναλάβουν τις ευθύνες τους".


"Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος αυτού του σημαντικού γεγονότος, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να επωφεληθούμε με τον καλύτερο τρόπο για την οικονομία μας. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω μας", επέμεινε, αναφερόμενος στο Euro που ξεκινά την Παρασκευή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM