No.1

100 νεκροί χθες στη Συρία

100 νεκροί χθες στη Συρία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Χομς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τους νεκρούς οι 54 ήταν άμαχοι. Εν τω μεταξύ σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών αρκετών χωρών, μεταξύ αυτών και των ΗΠΑ, προκειμένου να στηρίξουν το αραβικό ειρηνευτικό σχέδιο, παρά τις ρωσικές διαφωνίες. Η Ρωσία πρότεινε χθες να φιλοξενήσει στη Μόσχα άτυπες συνομιλίες συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ωστόσο ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την παραίτηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Την Τετάρτη ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι από την αρχή της εξέγερσης στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 384 παιδιά.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM